Maisto kultūra

Receptai

Kiaulienos vyniotinis su figomis ir riešutais

(3)
1 val. 45 min.

Keptas kiaulienos vyniotinis – patiekalas, kuri nenusibostų valgyti kasdien, o su gurmanišku figų ir graikinių riešutų įdaru negėda patiekti net per šventes. Vyniotinio skonį gardžiai papildys sviesto ir raudonojo vyno padažas.

  1. Išilgai įpjaukite kiaulienos nugarinės šoną palikdami poros centimetrų storio sienelę ir atverskite išklotinę.
  2. Mėsą gausiai apibarstykite Provanso žolelėmis, druska ir pipirais.
  3. Džiovintas figas apvirkite obuolių sultyse, kol susidarys tirštokas sirupas. Baigę virti į jį suberkite saują graikinių riešutų.
  4. Su sviestu apkepkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite į keptuvę su figomis. Įberkite saujelę džiūvėsėlių, kad įdaras būtų tirštesnis.
  5. Paruoštu įdaru padenkite kiaulienos išklotinę ir pradėkite vynioti.
  6. Vyniotinį apriškite konditeriniu siūlu ir kelias minutes apskrudinkite keptuvėje. Tada suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
  7. Po geros valandos jau galėsite ragauti.
Porcijų skaičius:
  • Kiaulienos nugarinė
    1 kg
  • Obuolių sultys
    1 stiklinė
  • Džiovintos figos
    8 vnt.
  • Graikiniai riešutai
    1 sauja
  • Česnakas
    4 skiltelės
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Sviestas kepti
    20 g
  • Džiūvėsėliai
  • Provanso žolelės
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Išilgai įpjaukite kiaulienos nugarinės šoną palikdami poros centimetrų storio sienelę ir atverskite išklotinę.
  2. Mėsą gausiai apibarstykite Provanso žolelėmis, druska ir pipirais.
  3. Džiovintas figas apvirkite obuolių sultyse, kol susidarys tirštokas sirupas. Baigę virti į jį suberkite saują graikinių riešutų.
  4. Su sviestu apkepkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite į keptuvę su figomis. Įberkite saujelę džiūvėsėlių, kad įdaras būtų tirštesnis.
  5. Paruoštu įdaru padenkite kiaulienos išklotinę ir pradėkite vynioti.
  6. Vyniotinį apriškite konditeriniu siūlu ir kelias minutes apskrudinkite keptuvėje. Tada suvyniokite į foliją ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
  7. Po geros valandos jau galėsite ragauti.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kiaulienos nugarinė
    1 kg
  • Obuolių sultys
    1 stiklinė
  • Džiovintos figos
    8 vnt.
  • Graikiniai riešutai
    1 sauja
  • Česnakas
    4 skiltelės
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Sviestas kepti
    20 g
  • Džiūvėsėliai
  • Provanso žolelės
  • Druska
  • Pipirai