Maisto kultūra

Receptai

Klasikiniai jautienos didkepsniai

(3)
25 min.

Norint iškepti kokybiškus jautienos didkepsnius, reikia žinoti vos kelias taisykles: tinkamai parinkti mėsą, nepersistengti su prieskoniais ir nustatyti reikiamą temperatūrą. O visas fantazijas palikite garnyrui.

  1. Jautienos išpjovą supjaustykite maždaug 3 centimetrų storio pjausniais. Patepkite aliejumi ir iš abiejų pusių apibarstykite juodaisiais pipirais.
  2. Gerai įkaitinkite rumbuotą keptuvę. Prieš dėdami pjausnius kepti, pabarstykite juos druska.
  3. Iš abiejų pusių apskrudinkite kepsnius po 4 minutes.
  4. Ant iškepusių jautienos gabalėlių uždėkite po pusę šaukšto sviesto ir prieš patiekdami leiskite mėsai pailsėti.
Porcijų skaičius:
  • Jautienos išpjova
    300 g
  • Aliejus
    4 v. š.
  • Sviestas
    1 v. š.
  • Jautienos prieskoniai
    10 g
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Jautienos išpjovą supjaustykite maždaug 3 centimetrų storio pjausniais. Patepkite aliejumi ir iš abiejų pusių apibarstykite juodaisiais pipirais.
  2. Gerai įkaitinkite rumbuotą keptuvę. Prieš dėdami pjausnius kepti, pabarstykite juos druska.
  3. Iš abiejų pusių apskrudinkite kepsnius po 4 minutes.
  4. Ant iškepusių jautienos gabalėlių uždėkite po pusę šaukšto sviesto ir prieš patiekdami leiskite mėsai pailsėti.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Jautienos išpjova
    300 g
  • Aliejus
    4 v. š.
  • Sviestas
    1 v. š.
  • Jautienos prieskoniai
    10 g
  • Druska
  • Pipirai