Maisto kultūra

Receptai

Kreminė žirnelių sriuba

(3)
15 min.

Pavasario žalumos įkvėpta švelnaus skonio, ypač lengvai paruošiama kreminė žirnelių sriuba. O geriausia, kad ją galite gaminti bet kuriuo metų laiku – juk žirnelių, šviežių ar šaldytų, parduotuvėse rasite visus metus.

  1. Puode išlydykite kokosų aliejų, suberkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės.
  2. Supilkite vandenį, sultinį, išmaišykite ir užvirinkite. 
  3. Suberkite žirnelius ir virkite dar 3–5 minutes.
  4. Suberkite mėtų lapelius, petražoles ir prieskonius, viską sutrinkite maisto trintuvu. 
  5. Išpilstykite į dubenėlius, pilkite po šaukštelį grietinėlės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir įberkite šviežių žirnelių.
Porcijų skaičius:
  • Žirneliai
    500 g
  • Vanduo
    500 ml
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Daržovių sultinys
    500 ml
  • Mėtos
    1 sauja
  • Petražolės
    1 sauja
  • Kokosų aliejus
    2 v. š.
  • Grietinėlė
    30 ml
  • Kietasis sūris
    1 sauja
  • Druska
  • Juodieji pipirai

Paruošimas

  1. Puode išlydykite kokosų aliejų, suberkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės.
  2. Supilkite vandenį, sultinį, išmaišykite ir užvirinkite. 
  3. Suberkite žirnelius ir virkite dar 3–5 minutes.
  4. Suberkite mėtų lapelius, petražoles ir prieskonius, viską sutrinkite maisto trintuvu. 
  5. Išpilstykite į dubenėlius, pilkite po šaukštelį grietinėlės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir įberkite šviežių žirnelių.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Žirneliai
    500 g
  • Vanduo
    500 ml
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Daržovių sultinys
    500 ml
  • Mėtos
    1 sauja
  • Petražolės
    1 sauja
  • Kokosų aliejus
    2 v. š.
  • Grietinėlė
    30 ml
  • Kietasis sūris
    1 sauja
  • Druska
  • Juodieji pipirai