Maisto kultūra

Receptai

Krevetės aštriame padaže

(3)
40 min.

Tai improvizacija krevečių kokteilio tema. Gardžiai apskrudusios krevetės ir aitrus pomidorų bei kalendrų padažas - puikiai derantis duetas.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimo indą dėkite pusiau perpjautus pomidorus, aitriąją papriką, česnako skilteles, apšlakstykite šaukštu aliejaus. Pagardinkite puse nurodyto kiekio druskos ir pipirų.
  2. Kepkite apie 25 minutes arba kol pomidorai bus minkštučiai, o česnako skiltelės gražiai apskrudusios.
  3. Iškepusius pomidorus sukrėskite į elektrinį smulkintuvą, ten pat dėkite krienus, išspauskite žaliosios citrinos sultis. Trinkite iki vientisos glotnios tekstūros. Tada įvarvinkite medaus ir sudėkite kalendrų lapelius - dar šiek tiek patrinkite.
  4. Skardoje paskleiskite iš kiautų išlukštentas krevetes, apšlakstykite jas likusiu aliejumi, pagardinkite likusia druska bei pipirais. Pašaukite į orkaitę, kurioje ką tik kepė pomidorai ir kepkite apie 8 minutes.
  5. Dailias plačias taures iki pusės pripildykite pomidorų padažo ir į jį sumerkite po 5-6 krevetes. Papuoškite kalendros lapeliais ir patiekite.
Porcijų skaičius:
  • Slyviniai pomidorai
    6 vnt.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Alyvuogių aliejus
    2 v.š.
  • Druska
    0.5 a. š.
  • Grūsti juodieji pipirai
    0.5 a. š.
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Krienai
    2 v. š.
  • Žaliosios citrinų sultys
    1 vnt.
  • Medus
    1 a. š.
  • Kalendros
    15 g
  • Krevetės (lukštentos)
    500 g

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimo indą dėkite pusiau perpjautus pomidorus, aitriąją papriką, česnako skilteles, apšlakstykite šaukštu aliejaus. Pagardinkite puse nurodyto kiekio druskos ir pipirų.
  2. Kepkite apie 25 minutes arba kol pomidorai bus minkštučiai, o česnako skiltelės gražiai apskrudusios.
  3. Iškepusius pomidorus sukrėskite į elektrinį smulkintuvą, ten pat dėkite krienus, išspauskite žaliosios citrinos sultis. Trinkite iki vientisos glotnios tekstūros. Tada įvarvinkite medaus ir sudėkite kalendrų lapelius - dar šiek tiek patrinkite.
  4. Skardoje paskleiskite iš kiautų išlukštentas krevetes, apšlakstykite jas likusiu aliejumi, pagardinkite likusia druska bei pipirais. Pašaukite į orkaitę, kurioje ką tik kepė pomidorai ir kepkite apie 8 minutes.
  5. Dailias plačias taures iki pusės pripildykite pomidorų padažo ir į jį sumerkite po 5-6 krevetes. Papuoškite kalendros lapeliais ir patiekite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Slyviniai pomidorai
    6 vnt.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Alyvuogių aliejus
    2 v.š.
  • Druska
    0.5 a. š.
  • Grūsti juodieji pipirai
    0.5 a. š.
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Krienai
    2 v. š.
  • Žaliosios citrinų sultys
    1 vnt.
  • Medus
    1 a. š.
  • Kalendros
    15 g
  • Krevetės (lukštentos)
    500 g