Maisto kultūra

Receptai

Krevetės su saldžiosiomis paprikomis

(4)
30 min.

Keptos krevetės – vienas iš daugybės ispaniškų užkandžių receptų. Šioje Pietų šalyje užkandžiavimo ritualui kasdien skiriamas laikas per priešpiečius arba prieš vakarienę, o itin populiarių tapų rūšių suskaičiuojama tūkstančiai.

  1. Plonomis juostelėmis supjaustykite paprikas ir susmulkinkite česnaką. Viską dėkite į įkaitintą keptuvę ir pabarstykite aitriųjų paprikų milteliais bei druska. 
  2. Kepkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies, kol paprikų juostelės suminkštės. 
  3. Į keptuvę sudėkite išlukštentas krevetes (uodegėles palikite) ir padidinkite ugnį. Kelias minutes vartydami pakepkite.
  4. Supilkite baltąjį vyną, citrinos sultis ir leiskite pasitroškinti dar 1–2 minutes.
  5. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su traškia balta duona – ją bus labai gardu mirkyti į česnako ir krevečių padažą.
Porcijų skaičius:
  • Šviežios krevetės
    800 g
  • Raudonosios paprikos
    3 vnt.
  • Česnakai
    3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Citrinos sultys
    50 ml
  • Sausasis baltasis vynas
    50 ml
  • Druska
    1 a. š.
  • Petražolės
  • Aitriųjų paprikų milteliai

Paruošimas

  1. Plonomis juostelėmis supjaustykite paprikas ir susmulkinkite česnaką. Viską dėkite į įkaitintą keptuvę ir pabarstykite aitriųjų paprikų milteliais bei druska. 
  2. Kepkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies, kol paprikų juostelės suminkštės. 
  3. Į keptuvę sudėkite išlukštentas krevetes (uodegėles palikite) ir padidinkite ugnį. Kelias minutes vartydami pakepkite.
  4. Supilkite baltąjį vyną, citrinos sultis ir leiskite pasitroškinti dar 1–2 minutes.
  5. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su traškia balta duona – ją bus labai gardu mirkyti į česnako ir krevečių padažą.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Šviežios krevetės
    800 g
  • Raudonosios paprikos
    3 vnt.
  • Česnakai
    3 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Citrinos sultys
    50 ml
  • Sausasis baltasis vynas
    50 ml
  • Druska
    1 a. š.
  • Petražolės
  • Aitriųjų paprikų milteliai