Maisto kultūra

Receptai

Kriaušių ir mėlynojo pelėsio sūrio salotos

(3)
20 min.

Saldžios ir sūrios, gaivios ir sočios, paprastos ir kartu labai pikantiškos, tinkamos ir pietums, ir desertui – tai salotos, kurių recepto paprastumą įvertins kiekvienas, o skonį – net labai išrankus gurmanas.

  1. Nuplaukite ir nusausinkite garbanotąsias salotas bei gražgarstes.
  2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir cukraus pudrą. Kelias minutes pakepinkite, kol riešutai karamelizuosis.
  3. Kriaušę supjaustykite stambiomis skiltelėmis ir karštame aliejuje apkepkite 3 minutes. 
  4. Atskirame indelyje iš lėto sumaišykite balzaminį actą, aliejų ir medų, pagardinkite juodaisiais pipirais.
  5. Visus produktus gražiai išdėliokite lėkštėje ir apliekite ką tik paruoštu padažu.
Porcijų skaičius:
  • Garbanotosios salotos
    80 g
  • Gražgarstės
    60 g
  • Graikiniai riešutai
    1 sauja
  • Cukraus pudra
    2 v. š.
  • Kriaušės
    2 vnt.
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    100 g
  • Balzaminis actas
    2 v. š.
  • Alyvuogių aliejus
    4 v .š.
  • Medus
    1 v. š.
  • Juodieji pipirai
    1 a. š.

Paruošimas

  1. Nuplaukite ir nusausinkite garbanotąsias salotas bei gražgarstes.
  2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir cukraus pudrą. Kelias minutes pakepinkite, kol riešutai karamelizuosis.
  3. Kriaušę supjaustykite stambiomis skiltelėmis ir karštame aliejuje apkepkite 3 minutes. 
  4. Atskirame indelyje iš lėto sumaišykite balzaminį actą, aliejų ir medų, pagardinkite juodaisiais pipirais.
  5. Visus produktus gražiai išdėliokite lėkštėje ir apliekite ką tik paruoštu padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Garbanotosios salotos
    80 g
  • Gražgarstės
    60 g
  • Graikiniai riešutai
    1 sauja
  • Cukraus pudra
    2 v. š.
  • Kriaušės
    2 vnt.
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    100 g
  • Balzaminis actas
    2 v. š.
  • Alyvuogių aliejus
    4 v .š.
  • Medus
    1 v. š.
  • Juodieji pipirai
    1 a. š.