Maisto kultūra

Receptai

Lakštiniai su krevetėmis

(3)
1 val. 15 min.

Patiekalas, kuris patiks makaronų gerbėjams ir jūros gėrybių gurmanams. Minkštučiai lakštiniai puikiai dera su krevečių tekstūra, o kepti pomidoriukai suteikia patiekalui daugiau spalvų – ir išvaizdos, ir skonio.

  1. Išlukštenkite krevetes ir sudėkite į nedidelį puodą su rapsų aliejumi.
  2. Į tą patį puodą sudėkite susmulkintą česnaką, pagardinkite prieskoniais ir išspauskite dviejų citrinų sultis. Palikite šaldytuve marinuotis 1 valandą.
  3. Po valandos sudėkite krevetes į keptuvę ir kartu su pomidorais pakepkite apie 5 minutes.
  4. Išvirkite makaronus ir sudėkite į keptuvę su krevetėmis. Pagardinkite sviestu, kapotomis petražolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Lakštiniai
    500 g
  • Nelukštentos krevetės
    500 g
  • Vyšniniai pomidorai
    10 vnt.
  • Česnakas
    4 skiltelės
  • Citrinos
    2 vnt.
  • Rapsų aliejus
    6 v. š.
  • Sviestas
    2 v. š.
  • Aitriųjų paprikų milteliai
    1 a. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kapotos petražolės

Paruošimas

  1. Išlukštenkite krevetes ir sudėkite į nedidelį puodą su rapsų aliejumi.
  2. Į tą patį puodą sudėkite susmulkintą česnaką, pagardinkite prieskoniais ir išspauskite dviejų citrinų sultis. Palikite šaldytuve marinuotis 1 valandą.
  3. Po valandos sudėkite krevetes į keptuvę ir kartu su pomidorais pakepkite apie 5 minutes.
  4. Išvirkite makaronus ir sudėkite į keptuvę su krevetėmis. Pagardinkite sviestu, kapotomis petražolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Lakštiniai
    500 g
  • Nelukštentos krevetės
    500 g
  • Vyšniniai pomidorai
    10 vnt.
  • Česnakas
    4 skiltelės
  • Citrinos
    2 vnt.
  • Rapsų aliejus
    6 v. š.
  • Sviestas
    2 v. š.
  • Aitriųjų paprikų milteliai
    1 a. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kapotos petražolės