Maisto kultūra

Receptai

Lenkų velykinis pyragas „Mazurekas“

(3)
1 val.

Šis tradicinis pyragas Lenkijoje kepamas ir valgomas tik per Velykas. Šventinį rytą visi stengiasi pačiupti bent vieną „Mazureko“ gabalėlį, nes tiki, kad jis simbolizuoja artėjantį talentą ir gabumus.

  1. Giliame dubenyje gerai išmaišykite stiklinę cukraus, minkštą sviestą ir kiaušinių trynius. 
  2. Įberkite šaukštą vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir įtarkuokite pusės citrinos žievelę. 
  3. Maišydami palengva suberkite miltus. 
  4. Kai tešla bus gana standi, ją plonai iškočiokite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. 
  5. Dar karštą pyragą pertepkite uogiene su riešutais ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
  6. Patiekite supjaustytą dideliais kvadratais.
Porcijų skaičius:
  • Miltai
    1.5 stiklinės
  • Kiaušinių tryniai
    5 vnt.
  • Sviestas
    100 g
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Vanilinis cukrus
    1 v. š.
  • Citrinos žievelė
  • Druska

Paruošimas

  1. Giliame dubenyje gerai išmaišykite stiklinę cukraus, minkštą sviestą ir kiaušinių trynius. 
  2. Įberkite šaukštą vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir įtarkuokite pusės citrinos žievelę. 
  3. Maišydami palengva suberkite miltus. 
  4. Kai tešla bus gana standi, ją plonai iškočiokite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. 
  5. Dar karštą pyragą pertepkite uogiene su riešutais ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.
  6. Patiekite supjaustytą dideliais kvadratais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Miltai
    1.5 stiklinės
  • Kiaušinių tryniai
    5 vnt.
  • Sviestas
    100 g
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Vanilinis cukrus
    1 v. š.
  • Citrinos žievelė
  • Druska