Maisto kultūra

Receptai

Lęšių ir daržovių troškinys

(3)
30 min.

Lęšiai puikiai dera su visomis daržovėmis ir prieskoniais. Prieskonių pasirinkimu šis šiek tiek primins Indiją, o ryškių spalvų jam suteiks oranžinės saldžios daržovės.

  1. Troškintuve su kokosų aliejumi apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną su prieskoniais (kuminu, imbieru, muskatu). Suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą ir morką, pakepinkite 4-6 minutes.
  2. Suberkite lęšius, supilkite sultinį ir uždengę dangčiu virkite apie 10-15 min, kol lęšiai išvirs.
  3. Įmaišykite pomidorų pastą, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Jei troškinyje dar šiek tiek per daug skysčio - pavirkite jį nudengę dangtį dar keletą minučių.
  4. Patiekite su šviežiomis kalendromis.
Porcijų skaičius:
  • Moliūgas
    800 g
  • Morkos
    1 vnt.
  • Lęšiai
    400 g
  • Svogūnai
    1 vnt.
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Pomidorų pasta
    2 v. š.
  • Žaliosios citrinos sultys
    1 vnt.
  • Kumino sėklos
    1 a. š.
  • Tarkuotas imbieras
    1 v. š.
  • Tarkuotas muskato riešutas
    1 a. š.
  • Kokosų aliejus
    1 a. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kalendra
    10 g

Paruošimas

  1. Troškintuve su kokosų aliejumi apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną su prieskoniais (kuminu, imbieru, muskatu). Suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą ir morką, pakepinkite 4-6 minutes.
  2. Suberkite lęšius, supilkite sultinį ir uždengę dangčiu virkite apie 10-15 min, kol lęšiai išvirs.
  3. Įmaišykite pomidorų pastą, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Jei troškinyje dar šiek tiek per daug skysčio - pavirkite jį nudengę dangtį dar keletą minučių.
  4. Patiekite su šviežiomis kalendromis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Moliūgas
    800 g
  • Morkos
    1 vnt.
  • Lęšiai
    400 g
  • Svogūnai
    1 vnt.
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Pomidorų pasta
    2 v. š.
  • Žaliosios citrinos sultys
    1 vnt.
  • Kumino sėklos
    1 a. š.
  • Tarkuotas imbieras
    1 v. š.
  • Tarkuotas muskato riešutas
    1 a. š.
  • Kokosų aliejus
    1 a. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Kalendra
    10 g