Maisto kultūra

Receptai

Lietinių blynų tortas

(5)
40 min.

Lietinių blynų tortas - ypatingai dailiai atrodantis desertas!
Tiks beveik visiems gyvenimo atvejams - ir kai norisi blynų, ir kai norisi torto, ir pusryčiams, ir gimtadienio šventei, o gal artėjančių Užgavėnių stalui?

  1. Paruoškite lietinių blynų tešlą:
    Į dubenį įmuškite kiaušinius, įdėkite porą šaukštelių cukraus, žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite.
  2. Į plaktus kiaušinius, įpilkite stiklinę pieno ir suberkite visus miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Masė gausis gana tiršta.
    Į gautą masę po truputį pilkite likusį pieną ir maišykite. Lietinių blynų tešla turi būti gana skysta.
    Lietinius blynus kepkite ant vidutinės kaitros. Jei reikia, suvilgykite popierinį rankšluostį aliejumi ir karts nuo karto patepkite keptuvę.
  3. 24 cm skersmens keptuvėje iš turimos tešlos iškepsite maždaug 25 blynus.
  4. Paruoškite šokoladinį kremą:
    Pieninį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje.
    Į tirpintą šokoladą sudėkite kreminį sūrelį bei cukrų. Gerai išmaišykite.
    Kitame inde iki standumo išplakite grietinėlę.
  5. Šokoladinę kreminio sūrelio masę sumaišykite su plakta grietinėle.
    Lietinius blynus sutepkite paruoštu šokoladiniu kremu.
  6. Kiekvienam sluoksniui prireiks kupino valgomojo šaukšto kremo.
  7. Idealu, jei kremu suteptas lietinių blynų tortas šaldytuve pastovėtų per naktį.
    Paruoštą lietinių blynų tortą papuoškite mėgstamomis uogomis bei mėtų lapeliais. Skanaus!
Porcijų skaičius:
  • Kiaušiniai
    3 vnt.
  • Pienas
    1 l
  • Kvietiniai miltai
    300 g
  • Cukrus
    150 g
  • Druska
  • Kreminis sūrelis
    300 g
  • 35% riebumo grietinėlė
    420 ml
  • Pieniškas šokoladas
    200 g
  • Įvairios uogos
  • Mėtų lapeliai (papuošimui)
  • Aliejus kepimui

Paruošimas

  1. Paruoškite lietinių blynų tešlą:
    Į dubenį įmuškite kiaušinius, įdėkite porą šaukštelių cukraus, žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite.
  2. Į plaktus kiaušinius, įpilkite stiklinę pieno ir suberkite visus miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Masė gausis gana tiršta.
    Į gautą masę po truputį pilkite likusį pieną ir maišykite. Lietinių blynų tešla turi būti gana skysta.
    Lietinius blynus kepkite ant vidutinės kaitros. Jei reikia, suvilgykite popierinį rankšluostį aliejumi ir karts nuo karto patepkite keptuvę.
  3. 24 cm skersmens keptuvėje iš turimos tešlos iškepsite maždaug 25 blynus.
  4. Paruoškite šokoladinį kremą:
    Pieninį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje.
    Į tirpintą šokoladą sudėkite kreminį sūrelį bei cukrų. Gerai išmaišykite.
    Kitame inde iki standumo išplakite grietinėlę.
  5. Šokoladinę kreminio sūrelio masę sumaišykite su plakta grietinėle.
    Lietinius blynus sutepkite paruoštu šokoladiniu kremu.
  6. Kiekvienam sluoksniui prireiks kupino valgomojo šaukšto kremo.
  7. Idealu, jei kremu suteptas lietinių blynų tortas šaldytuve pastovėtų per naktį.
    Paruoštą lietinių blynų tortą papuoškite mėgstamomis uogomis bei mėtų lapeliais. Skanaus!
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kiaušiniai
    3 vnt.
  • Pienas
    1 l
  • Kvietiniai miltai
    300 g
  • Cukrus
    150 g
  • Druska
  • Kreminis sūrelis
    300 g
  • 35% riebumo grietinėlė
    420 ml
  • Pieniškas šokoladas
    200 g
  • Įvairios uogos
  • Mėtų lapeliai (papuošimui)
  • Aliejus kepimui