Maisto kultūra

Receptai

Lydekų filė, kepta ant grotelių

(3)
40 min.

Kas pasakė, kad ant grotelių galima kepti tik mėsos kepsnius? Gardaus dūmo kvapo neatsisakys ir žuvies filė. O garnyrui labai tiks ant tų pačių grotelių keptos daržovės.

  1. Susmulkinkite česnako skiltelę, žiedais supjaustykite svogūnus.
  2. Lydekų filė gabalėlius sudėkite ant folijos lakšto, ant viršaus suberkite svogūnus, česnaką ir bazilikų lapelius. Paskaninkite žiupsneliu druskos ir pipirų.
  3. Gerai užsukite foliją ir dėkite ant grotelių. Kepkite maždaug 20 minučių.
  4. Ant grotelių išdėliokite stambiai supjaustytą baklažaną ir vyšninių pomidorų kekeles.
  5. Iškepusią žuvį išvyniokite iš folijos ir dar kelias minutes palikite ant grotelių, kad apskrustų.
  6. Patiekite su keptomis daržovėmis ir šlakeliu šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Porcijų skaičius:
  • Jūros lydekų filė
    400 g
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Česnakas
    1 skiltelė
  • Bazilikų lapeliai
    10 g
  • Baklažanas
    1 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai su šakelėmis
    4 vnt.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Susmulkinkite česnako skiltelę, žiedais supjaustykite svogūnus.
  2. Lydekų filė gabalėlius sudėkite ant folijos lakšto, ant viršaus suberkite svogūnus, česnaką ir bazilikų lapelius. Paskaninkite žiupsneliu druskos ir pipirų.
  3. Gerai užsukite foliją ir dėkite ant grotelių. Kepkite maždaug 20 minučių.
  4. Ant grotelių išdėliokite stambiai supjaustytą baklažaną ir vyšninių pomidorų kekeles.
  5. Iškepusią žuvį išvyniokite iš folijos ir dar kelias minutes palikite ant grotelių, kad apskrustų.
  6. Patiekite su keptomis daržovėmis ir šlakeliu šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Jūros lydekų filė
    400 g
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Česnakas
    1 skiltelė
  • Bazilikų lapeliai
    10 g
  • Baklažanas
    1 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai su šakelėmis
    4 vnt.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Druska
  • Pipirai