Maisto kultūra

Receptai

Makaronai su keptų paprikų padažu

(3)
45 min.

Kreminis keptų paprikų padažas - tikras atradimas. Jame norisi išmaudyti ne tik makaronus, manome, kad jis puikiai tiktų ir bulvių virtinukams, koldūnams, garuose virtoms daržovėms.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 260 laipsnių.
  2. Į skardą dėkite paprikas ir leiskite joms apskrusti orkaitėje apie 25-30 minučių. po to jas išimkite, dėkite į dubenį ir uždenkite folija, kad jos dar pašustų - bus lengviau nulupti paprikos odeles. Taip pat išimkite ir sėklas.
  3. Makaronus (kokius tik mėgstate) išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės. Išvirusius nukoškite ir apšlakstykite aliejumi, kad nesukibtų.
  4. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytus valgomuosius svogūnėlius ir česnakus. Sukrėskite į elektrinio smulkintuvo indą, ten pat dėkite ir keptas paprikas (jau be odelių ir sėklų), paprikos miltelius, krakmolą. Sutrinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  5. Sutrintą padažą vėl supilkite į keptuvę ir kaitinkite kol jis šiek tiek sutirštės. Tada suberkite makaronus, įpilkite dar šiek tiek aliejaus, maišykite, kol makaronai pasidengs padažu.
  6. Patiekite su tarkuotu parmezanu ir bazilikų lapeliais.
Porcijų skaičius:
  • Raudonosios paprikos
    2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    40 ml
  • Valgomieji svogūnėliai
    2 vnt.
  • Česnakai
    4 skilt.
  • Druska
  • Pipirai
  • Saldžiosios paprikos milteliai
    1 a. š.
  • Migdolų pienas
    360 ml
  • Kukurūzų krakmolas
    10 g
  • Makaronai
    340 g

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 260 laipsnių.
  2. Į skardą dėkite paprikas ir leiskite joms apskrusti orkaitėje apie 25-30 minučių. po to jas išimkite, dėkite į dubenį ir uždenkite folija, kad jos dar pašustų - bus lengviau nulupti paprikos odeles. Taip pat išimkite ir sėklas.
  3. Makaronus (kokius tik mėgstate) išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės. Išvirusius nukoškite ir apšlakstykite aliejumi, kad nesukibtų.
  4. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytus valgomuosius svogūnėlius ir česnakus. Sukrėskite į elektrinio smulkintuvo indą, ten pat dėkite ir keptas paprikas (jau be odelių ir sėklų), paprikos miltelius, krakmolą. Sutrinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  5. Sutrintą padažą vėl supilkite į keptuvę ir kaitinkite kol jis šiek tiek sutirštės. Tada suberkite makaronus, įpilkite dar šiek tiek aliejaus, maišykite, kol makaronai pasidengs padažu.
  6. Patiekite su tarkuotu parmezanu ir bazilikų lapeliais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Raudonosios paprikos
    2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
    40 ml
  • Valgomieji svogūnėliai
    2 vnt.
  • Česnakai
    4 skilt.
  • Druska
  • Pipirai
  • Saldžiosios paprikos milteliai
    1 a. š.
  • Migdolų pienas
    360 ml
  • Kukurūzų krakmolas
    10 g
  • Makaronai
    340 g