Maisto kultūra

Receptai

Makaronų salotos

(3)
30 min.

Kai karšti makaronų patiekalai pabosta, metas iš jų sukomponuoti salotas. Makaronai išties dera su daugeliu ingredientų, tačiau šį kartą siūlome rinktis alyvuoges, cukinijas ir pomidorus.

  1. Makaronus išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės. Nepervirkite, jie turi likti standūs.
  2. Išvirusius makaronus nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą ir apšlakstykite aliejumi, kad nesukibtų.
  3. Makaronus dideliame dubenyje sumaišykite su kubeliais pjaustyta mocarela, svogūno pusžiedžiais, plonomis riekelėmis supjaustyta cukinija (be sėklų), pusiau perpjautais pomidorais, alyvuogėmis, pasmulkintomis petražolėmis.
  4. Padažui sumaišykite aliejų, actą, pipirus, sutraiškytas česnako skilteles, citrinos sultis ir džiovintus bazilikus.
  5. Sumaišykite salotas su padažu ir bent porai valandų statykite į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų ir salotos įsiskonėtų.
Porcijų skaičius:
  • Makaronai (fusilli arba penne formos)
    400 g
  • Mocarela
    200 g
  • Raudonasis svogūnas
    1 vnt.
  • Cukinija
    1 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai
    300 g
  • Juodosios alyvuogės
    100 g
  • Petražolės
    10 g
  • Alyvuogių aliejus
    50 ml
  • Baltojo vyno actas
    2 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Grūsti raudonieji pipirai
    0.25 a. š.
  • Citrinų sultys
    1 v. š.
  • Džiovinti bazilikai
    1 a. š.

Paruošimas

  1. Makaronus išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės. Nepervirkite, jie turi likti standūs.
  2. Išvirusius makaronus nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą ir apšlakstykite aliejumi, kad nesukibtų.
  3. Makaronus dideliame dubenyje sumaišykite su kubeliais pjaustyta mocarela, svogūno pusžiedžiais, plonomis riekelėmis supjaustyta cukinija (be sėklų), pusiau perpjautais pomidorais, alyvuogėmis, pasmulkintomis petražolėmis.
  4. Padažui sumaišykite aliejų, actą, pipirus, sutraiškytas česnako skilteles, citrinos sultis ir džiovintus bazilikus.
  5. Sumaišykite salotas su padažu ir bent porai valandų statykite į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų ir salotos įsiskonėtų.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Makaronai (fusilli arba penne formos)
    400 g
  • Mocarela
    200 g
  • Raudonasis svogūnas
    1 vnt.
  • Cukinija
    1 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai
    300 g
  • Juodosios alyvuogės
    100 g
  • Petražolės
    10 g
  • Alyvuogių aliejus
    50 ml
  • Baltojo vyno actas
    2 v. š.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Grūsti raudonieji pipirai
    0.25 a. š.
  • Citrinų sultys
    1 v. š.
  • Džiovinti bazilikai
    1 a. š.