Maisto kultūra

Receptai

Makaronų vamzdeliai, įdaryti rikota ir špinatais

(3)
1 val. 30 min.

Tai itališka klasika - rikota, špinatai, bazilikai, makaronai, pomidorai - puikiai dera tarpusavyje. Šį patiekalą tikrai įvertins net ir patys išrankiausi valgytojai.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Į didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus sukrėskite špinatus, įtarkuokite muskato, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Uždenkite ir lai špinatai suminkštėja. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į koštuvą, kad nuvarvėtų.
  3. Toje pačioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei česnako skilteles. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite pomidorus, įdėkite lauro lapą, kelis bazilikų lapelius, pusės citrinos žievelę - kaitinkite apie 20 minučių, kol padažas sutirštės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  4. Špinatus nuspauskite ir pasmulkinkite. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su rikota, kiaušiniu ir tarkuotu parmezanu. Pagardinkite druska.
  5. Makaronų ragelius pripildykite špinatų ir rikotos įdaro ir guldykite į kepimo indą (maždaug 20 cm x 25 cm dydžio). Ant viršaus supilkite pomidorų padažą ir užklokite mocarelos riekelėmis.
  6. Kepkite apie 35–40 minutes, jei viršus pernelyg greitai skrunda, pridenkite folija. Iškepusius vamzdelius apibarstykite likusiais bazilikais.
Porcijų skaičius:
  • Špinatai
    400 g
  • Alyvuogių aliejus
  • Tarkuotas muskatas
    0.25 a. š.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Konservuoti pomidorai
    800 g
  • Lauro lapai
    1 vnt.
  • Bazilikai
    15 g
  • Citrina
    0.5 vnt.
  • Rikota
    250 g
  • Kiaušiniai
    1 vnt.
  • Tarkuotas parmezanas
    2 v. š.
  • Makaronų vamzdeliai
    12 vnt.
  • Mocarela
    250 g

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Į didelę keptuvę su šlakeliu aliejaus sukrėskite špinatus, įtarkuokite muskato, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Uždenkite ir lai špinatai suminkštėja. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į koštuvą, kad nuvarvėtų.
  3. Toje pačioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai sukapotą svogūną bei česnako skilteles. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite pomidorus, įdėkite lauro lapą, kelis bazilikų lapelius, pusės citrinos žievelę - kaitinkite apie 20 minučių, kol padažas sutirštės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  4. Špinatus nuspauskite ir pasmulkinkite. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su rikota, kiaušiniu ir tarkuotu parmezanu. Pagardinkite druska.
  5. Makaronų ragelius pripildykite špinatų ir rikotos įdaro ir guldykite į kepimo indą (maždaug 20 cm x 25 cm dydžio). Ant viršaus supilkite pomidorų padažą ir užklokite mocarelos riekelėmis.
  6. Kepkite apie 35–40 minutes, jei viršus pernelyg greitai skrunda, pridenkite folija. Iškepusius vamzdelius apibarstykite likusiais bazilikais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Špinatai
    400 g
  • Alyvuogių aliejus
  • Tarkuotas muskatas
    0.25 a. š.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Konservuoti pomidorai
    800 g
  • Lauro lapai
    1 vnt.
  • Bazilikai
    15 g
  • Citrina
    0.5 vnt.
  • Rikota
    250 g
  • Kiaušiniai
    1 vnt.
  • Tarkuotas parmezanas
    2 v. š.
  • Makaronų vamzdeliai
    12 vnt.
  • Mocarela
    250 g