Maisto kultūra

Receptai

Mandarinais kvepianti kalakutiena

(3)
4 val. 30 min.

Mandarinų marinatas tinka prie įvairios rūšies paukštienos, tačiau šįkart rekomenduojame kalakutieną. Taip iškepta kalakuto krūtinėlė taps sočiu pietų patiekalu – liks sugalvoti garnyrą, o atvėsusią mėsą galėsite patiekti kaip šaltą užkandį ar sumuštinių priedą.

  1. Išspauskite mandarinų sultis, sumaišykite su Vusterio padažu ir tarkuota imbiero šaknimi. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Paruoštu marinatu gerai įtrinkite kalakutieną ir marinuokite 3–4 valandas. 
  2. Marinuotą kalakuto krūtinėlę dėkite į keptuvę su sviestu ir kepkite, kol gražiai apskrus. 
  3. Toje pat keptuvėje paruoškite padažą: supilkite likusį mandarinų marinatą, įberkite cinamono ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies apie 15 minučių. 
  4. Iškeptą kalakutieną apliekite mandarinų padažu.
Porcijų skaičius:
  • Kalakuto krūtinėlė
    400 g
  • Mandarinai
    6 vnt.
  • Sviestas kepti
    1 v. š.
  • Vusterio padažas
    1 v. š.
  • Imbiero šaknis
    10 g
  • Cinamonas
    1 a. š.
  • IKI GOURMET paukštienos prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Išspauskite mandarinų sultis, sumaišykite su Vusterio padažu ir tarkuota imbiero šaknimi. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Paruoštu marinatu gerai įtrinkite kalakutieną ir marinuokite 3–4 valandas. 
  2. Marinuotą kalakuto krūtinėlę dėkite į keptuvę su sviestu ir kepkite, kol gražiai apskrus. 
  3. Toje pat keptuvėje paruoškite padažą: supilkite likusį mandarinų marinatą, įberkite cinamono ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies apie 15 minučių. 
  4. Iškeptą kalakutieną apliekite mandarinų padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kalakuto krūtinėlė
    400 g
  • Mandarinai
    6 vnt.
  • Sviestas kepti
    1 v. š.
  • Vusterio padažas
    1 v. š.
  • Imbiero šaknis
    10 g
  • Cinamonas
    1 a. š.
  • IKI GOURMET paukštienos prieskoniai
  • Druska
  • Pipirai