Maisto kultūra

Receptai

Marinara padažas

(3)
25 min.

Tai klasikinis itališkas pomidorų padažas. Juo gardinami ne tik makaronai, bet ir prieš kepant ištepamas picos pagrindas. Marinara gali pakeisti kečupą, tad puikiai tiks ir prie kepsninėje keptos mėsos.

  1. Konservuotus pomidorus sukrėskite į dubenį ir pasmulkinkite trindami rankomis arba šakute (elektrinio trintuvo nenaudokite, nes padaže turi jaustis pomidorų gabaliukai).
  2. Į didelę ir gilią keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir suberkite pasmulkintas česnako skilteles.
  3. Kai česnakai paskleis aromatą, supilkite pomidorus ir apie 200 ml vandens. Įdėkite nesmulkintą aitriosios paprikos ankštį, bazilikus (nesmulkintus), druską ir cukrų, raudonėlį. Išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (prireiks apie 15 min.)
  4. Ištraukite bazilikų šakeles, aitriąją papriką. Paragaukite, ar padažui netrūksta druskos.
  5. Šaldytuve šį padažą sandariai uždarytame stiklainėlyje galite laikyti apie savaitę.

 

Porcijų skaičius:
  • Konservuoti pomidorai
    800 ml
  • Alyvuogių aliejus
    60 ml
  • Česnakai
    7 skilt.
  • Džiovintos aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Druska
    1 a. š.
  • Cukrus
    1 a. š.
  • Bazilikas
    15 g
  • Džiovintas raudonėlis
    0.25 a. š.

Paruošimas

  1. Konservuotus pomidorus sukrėskite į dubenį ir pasmulkinkite trindami rankomis arba šakute (elektrinio trintuvo nenaudokite, nes padaže turi jaustis pomidorų gabaliukai).
  2. Į didelę ir gilią keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir suberkite pasmulkintas česnako skilteles.
  3. Kai česnakai paskleis aromatą, supilkite pomidorus ir apie 200 ml vandens. Įdėkite nesmulkintą aitriosios paprikos ankštį, bazilikus (nesmulkintus), druską ir cukrų, raudonėlį. Išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės (prireiks apie 15 min.)
  4. Ištraukite bazilikų šakeles, aitriąją papriką. Paragaukite, ar padažui netrūksta druskos.
  5. Šaldytuve šį padažą sandariai uždarytame stiklainėlyje galite laikyti apie savaitę.

 

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Konservuoti pomidorai
    800 ml
  • Alyvuogių aliejus
    60 ml
  • Česnakai
    7 skilt.
  • Džiovintos aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Druska
    1 a. š.
  • Cukrus
    1 a. š.
  • Bazilikas
    15 g
  • Džiovintas raudonėlis
    0.25 a. š.