Maisto kultūra

Receptai

Marinuotos krevetės

(1)
15 min.

Švelnaus ir subtilaus skonio virtos krevetės suskambės naujais akordais naktį praleidusios prieskonių, citrusų ir aliejaus draugijoje. Marinuotos krevetės bus itin gardžiu salotų ingredientu, papuoš pomidorų šaltsriubę arba virs paprastu, bet labai gurmanišku užkandžiu prigulusios ant skrudintos duonos riekės.

 

  1. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnakus pasmulkinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus krevetes.
  2. Į nemažą stiklainį sudėkite krevetes ir užpilkite gautu marinatu. Uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.
  3. Patiekite suvertas ant medinių iešmelių, ant žalių salotų lapų arba ant baltos duonos skrebučių.

 

Porcijų skaičius:
  • Virtos krevetės be kiautų
    1 kg
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Garstyčių grūdeliai
    1 a. š.
  • Alyvuogių aliejus
    200 ml
  • Česnakai
    6 skilt.
  • Lauro lapai
    14 vnt.
  • Pankolio sėklos
    1 a. š.
  • Džiovintos aitriosios paprikos
    2 vnt.
  • Grūsti baltieji pipirai
    1 a. š.
  • Kalendrų sėklos
    1 a. š.
  • Baltono vyno actas
    50 ml
  • Citrinų sultys
    100 ml

Paruošimas

 

  1. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, česnakus pasmulkinkite. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus krevetes.
  2. Į nemažą stiklainį sudėkite krevetes ir užpilkite gautu marinatu. Uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.
  3. Patiekite suvertas ant medinių iešmelių, ant žalių salotų lapų arba ant baltos duonos skrebučių.

 

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Virtos krevetės be kiautų
    1 kg
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Garstyčių grūdeliai
    1 a. š.
  • Alyvuogių aliejus
    200 ml
  • Česnakai
    6 skilt.
  • Lauro lapai
    14 vnt.
  • Pankolio sėklos
    1 a. š.
  • Džiovintos aitriosios paprikos
    2 vnt.
  • Grūsti baltieji pipirai
    1 a. š.
  • Kalendrų sėklos
    1 a. š.
  • Baltono vyno actas
    50 ml
  • Citrinų sultys
    100 ml