Maisto kultūra

Receptai

Meksikietiška sriuba su vištiena

(3)
30 min.

Kad vakarienė būtų tikrai meksikietiška, prie aštrios vištienos sriubos patiekite ne duoną, o tortilijos traškučius. O sutrynę avokadą ir masę pagardinę druska bei šlakeliu citrinos sulčių, turėsite gardų tradicinį meksikietišką padažą.

  1. Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą česnaką bei svogūną.
  2. Įmaišykite smulkiai sukapotą aitriąją papriką, kuminus.
  3. Suberkite pomidorus ir supilkite sultinį.
  4. Viską sutrinkite maisto trintuvu. 
  5. Sudėkite pjaustytą vištieną ir maišydami virkite apie 20 minučių. 
  6. Įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų.
  7. Supilstę į dubenėlius papuoškite petražolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Aitrioji paprika
    1 vnt.
  • Kuminai
    0.5 a. š.
  • Konservuoti pomidorai
    2 skardinės
  • Sultinys
    1 l
  • Vištienos krūtinėlė
    2 vnt.
  • Žalioji citrina
    2 vnt.
  • Petražolės
    1 sauja
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą česnaką bei svogūną.
  2. Įmaišykite smulkiai sukapotą aitriąją papriką, kuminus.
  3. Suberkite pomidorus ir supilkite sultinį.
  4. Viską sutrinkite maisto trintuvu. 
  5. Sudėkite pjaustytą vištieną ir maišydami virkite apie 20 minučių. 
  6. Įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų.
  7. Supilstę į dubenėlius papuoškite petražolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Aitrioji paprika
    1 vnt.
  • Kuminai
    0.5 a. š.
  • Konservuoti pomidorai
    2 skardinės
  • Sultinys
    1 l
  • Vištienos krūtinėlė
    2 vnt.
  • Žalioji citrina
    2 vnt.
  • Petražolės
    1 sauja
  • Druska
  • Pipirai