Maisto kultūra

Receptai

Midijos prancūziškai

(3)
25 min.

Jei manote, kad paruošti midijas reikia ypatingų gebėjimų - klystate. Jas paruošti taip  paprasta, o gardžiam patiekalui prireiks vos poros ingredientų. Svarbu prieš verdant geldeles atrinkti ir išmesti visas prasivėrusias bei pažeistas, o išvirus jokiu būdu nevalgyti virimo metu taip ir neatsivėrusių moliuskų.

  1. Midijų geldeles perplaukite šaltu vandeniu, jei yra, nugramdykite prilipusius nešvarumus, prasivėrusias, suskilusias ir pažeistas geldeles išmeskite.
  2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite jame pasmulkintus česnakus ir valgomuosius svogūnėlius.
  3. Suberkite midijas, įpilkite vyno, leiskite jam šiek tiek nugaruoti. Tada dėkite sviesto, pilkite grietinėlę, pasūdykite.
  4. Pamaišykite ir uždenkite puodą. Verdamos midijos turi atsiverti. Po 10 minučių jos jau bus išvirusios. Pagardinkite jas pasmulkintomis petražolėmis.
  5. Patiekite su baltos prancūziškos duonos rieke. Virimo metu neatsivėrusias geldeles išmeskite.

 

Porcijų skaičius:
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Valgomieji svogūnėliai
    2 vnt.
  • Česnakas
    4 skilt.
  • Midijos
    1 kg
  • Sausas baltasis vynas
    200 ml
  • Grietinėlė
    100 ml
  • Sviestas
    50 g
  • Petražolės
    15 g
  • Druska

Paruošimas

  1. Midijų geldeles perplaukite šaltu vandeniu, jei yra, nugramdykite prilipusius nešvarumus, prasivėrusias, suskilusias ir pažeistas geldeles išmeskite.
  2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite jame pasmulkintus česnakus ir valgomuosius svogūnėlius.
  3. Suberkite midijas, įpilkite vyno, leiskite jam šiek tiek nugaruoti. Tada dėkite sviesto, pilkite grietinėlę, pasūdykite.
  4. Pamaišykite ir uždenkite puodą. Verdamos midijos turi atsiverti. Po 10 minučių jos jau bus išvirusios. Pagardinkite jas pasmulkintomis petražolėmis.
  5. Patiekite su baltos prancūziškos duonos rieke. Virimo metu neatsivėrusias geldeles išmeskite.

 

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Valgomieji svogūnėliai
    2 vnt.
  • Česnakas
    4 skilt.
  • Midijos
    1 kg
  • Sausas baltasis vynas
    200 ml
  • Grietinėlė
    100 ml
  • Sviestas
    50 g
  • Petražolės
    15 g
  • Druska