Maisto kultūra

Receptai

Minkštoji pica su tąsia sūrio plutele

(3)
45 min.

Namuose kepta pica su pavydėtinai daug sūrio! Minkšta, soti ir kvepianti, o ragaujant ypač gardi su šviežiais vyšniniais pomidoriukais.

  1. Kiaušinį gerai išplakite su druska, miltais ir pienu. Įmaišykite 50 g tarkuoto sūrio.
  2. 20 cm skersmens skardelę arba kepimo indą patepkite sviestu. Supilkite tešlą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30 min.
  3. Ištraukite skardą iš orkaitės, ant picos dėkite dešros griežinėlių, apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu bei rozmarino lapeliais.
  4. Grąžinkite skardą su pica 2–3 minutėms į orkaitę. Ištraukite, kai sūris išsilydys, o picos krašteliai apskrus.
Porcijų skaičius:
  • IKI A klasės kiaušiniai
    1 vnt.
  • Fermentinis sūris
    100 g
  • Saliamis
    50 g
  • IKI kvietiniai miltai
    100 g
  • IKI pienas
    250 ml
  • Druska
  • IKI DERLIUS rozmarinai

Paruošimas

  1. Kiaušinį gerai išplakite su druska, miltais ir pienu. Įmaišykite 50 g tarkuoto sūrio.
  2. 20 cm skersmens skardelę arba kepimo indą patepkite sviestu. Supilkite tešlą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 30 min.
  3. Ištraukite skardą iš orkaitės, ant picos dėkite dešros griežinėlių, apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu bei rozmarino lapeliais.
  4. Grąžinkite skardą su pica 2–3 minutėms į orkaitę. Ištraukite, kai sūris išsilydys, o picos krašteliai apskrus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • IKI A klasės kiaušiniai
    1 vnt.
  • Fermentinis sūris
    100 g
  • Saliamis
    50 g
  • IKI kvietiniai miltai
    100 g
  • IKI pienas
    250 ml
  • Druska
  • IKI DERLIUS rozmarinai