Maisto kultūra

Receptai

Morkų sriuba

(3)
30 min.

Vos penki paprasti ingredientai, laisvas pusvalandis, ir šilkinė tiršta morkų sriuba paruošta. Pikantiškesnis pasiūlymas valgantiesiems mėsą – sriubą pagardinkite kepintos šoninės ir avinžirnių mišiniu.

  1. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną.
  2. Supjaustykite morkas ir nuolat maišydami kepinkite 5–7 minutes.
  3. Supilkite sultinį ir užvirinkite.
  4. Įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės ir sumažinę karštį troškinkite apie 20 minučių, kol morkos taps minkštos. 
  5. Išspauskite apelsino sultis ir sriubą sutrinkite maisto trintuvu. 
  6. Sriubą pašildykite dar 2 minutes ir išpilstykite į lėkštes.
Porcijų skaičius:
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Morkos
    1 kg
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Apelsinas
    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus kepti

Paruošimas

  1. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną.
  2. Supjaustykite morkas ir nuolat maišydami kepinkite 5–7 minutes.
  3. Supilkite sultinį ir užvirinkite.
  4. Įtarkuokite šiek tiek apelsino žievelės ir sumažinę karštį troškinkite apie 20 minučių, kol morkos taps minkštos. 
  5. Išspauskite apelsino sultis ir sriubą sutrinkite maisto trintuvu. 
  6. Sriubą pašildykite dar 2 minutes ir išpilstykite į lėkštes.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Morkos
    1 kg
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Apelsinas
    1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus kepti