Maisto kultūra

Receptai

Naminiai jautienos mėsainiai

(3)
45 min.

Šie mėsainiai – visai kitokie nei greitojo maisto retorane. Maistingi, sultingi, o svarbiausia – nuo pat pradžių paruošti Jūsų pačių. Priedus galite rinktis kokius panorėję, o mėsai galioja viena taisyklė: kuo riebesnę pasirinksite, tuo mėsainiai bus sultingesni.

  1. Maltą jautieną sumaišykite su susmulkintu svogūnu, šaukštu Dižono garstyčių, tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Įmuškite kiaušinį ir pagardinkite prieskoniais.
  2. Iš gauto faršo suformuokite 6 paplotėlius, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie 15–20 minučių.
  3. Orkaitėje pašildykite bandeles. 
  4. Ant apatinės bandelės dalies užtepkite šaukštelį majonezo, paklokite salotos lapą, dėkite jautienos paplotėlį, ant jo – čederio lapelį, juostelėmis supjaustytas paprikas ir keletą svogūno žiedų.
  5. Viršutinę mėsainio bandelės dalį patepkite pomidorų padažu ir uždėkite ant viršaus.
Porcijų skaičius:
  • Malta jautiena
    500 g
  • Mėsainių bandelės
    6 vnt.
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Dižono garstyčios
    1 v. š.
  • Tarkuotas kietasis sūris
    50 g
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Džiūvėsėliai
    100 g
  • Salotų lapai
    6 vnt.
  • Paprika
    1 vnt.
  • Čederio lapeliai
    6 vnt.
  • Raudonieji svogūnai
    2 vnt.
  • Majonezas
    3 v. š.
  • Pomidorų padažas
    3 v. š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Maltą jautieną sumaišykite su susmulkintu svogūnu, šaukštu Dižono garstyčių, tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Įmuškite kiaušinį ir pagardinkite prieskoniais.
  2. Iš gauto faršo suformuokite 6 paplotėlius, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite apie 15–20 minučių.
  3. Orkaitėje pašildykite bandeles. 
  4. Ant apatinės bandelės dalies užtepkite šaukštelį majonezo, paklokite salotos lapą, dėkite jautienos paplotėlį, ant jo – čederio lapelį, juostelėmis supjaustytas paprikas ir keletą svogūno žiedų.
  5. Viršutinę mėsainio bandelės dalį patepkite pomidorų padažu ir uždėkite ant viršaus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Malta jautiena
    500 g
  • Mėsainių bandelės
    6 vnt.
  • Kiaušinis
    1 vnt.
  • Dižono garstyčios
    1 v. š.
  • Tarkuotas kietasis sūris
    50 g
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Džiūvėsėliai
    100 g
  • Salotų lapai
    6 vnt.
  • Paprika
    1 vnt.
  • Čederio lapeliai
    6 vnt.
  • Raudonieji svogūnai
    2 vnt.
  • Majonezas
    3 v. š.
  • Pomidorų padažas
    3 v. š.
  • Druska
  • Pipirai