Maisto kultūra

Receptai

Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu

(3)
30 min.

Nuostabus pyragas visiems skonių receptoriams: sūrų traškių riestainėlių pagrindą tiesiog tobulai papildo saldūs bananai ir šokoladinis riešutų kremas.

  1. Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.
  2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
  4. Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą. Ant viršaus paskirstykite kremą.
  5. Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą.
  6. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra ir dumplainiais.
Porcijų skaičius:
  • Sūrūs riestainiai ("Pretzel")
    300 g
  • Sviestas
    170 g
  • Bananai
    2 vnt.
  • Šokoladinis riešutų sviestas
    450 ml
  • Kreminis grietinėlės sūris
    230 g
  • Plakama grietinėlė
    200 ml
  • Kinkanai
    12 vnt.
  • Mėtos
  • Cukraus pudra
    1 v. š.

Paruošimas

  1. Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.
  2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
  4. Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą. Ant viršaus paskirstykite kremą.
  5. Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą.
  6. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra ir dumplainiais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Sūrūs riestainiai ("Pretzel")
    300 g
  • Sviestas
    170 g
  • Bananai
    2 vnt.
  • Šokoladinis riešutų sviestas
    450 ml
  • Kreminis grietinėlės sūris
    230 g
  • Plakama grietinėlė
    200 ml
  • Kinkanai
    12 vnt.
  • Mėtos
  • Cukraus pudra
    1 v. š.