Maisto kultūra

Receptai

Obuolių ir slyvų trupiniuotis

(3)
1 val. 10 min.

Nuostabų šio kepinio skonį užtikrins lietuviško sodo gėrybės, o puriu pagrindu slyvoms ir obuoliams virs saldūs trupiniai su avižiniais dribsniais.

  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite ketvirčiais ir suberkite į sviestu išteptą kepimo indą, galite paskaninti cinamonu.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą trinkite pirštais su miltais ir cukrumi, kol susiformuos trupiniai.
  3. Gautus trupinius sumaišykite su avižiniais dribsniais bei pasmulkintais migdolų riešutais, suberkite ant vaisių ir tolygiai paskirstykite.
  4. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių arba kol trupiniuošio paviršius dailiai apskrus.
Porcijų skaičius:
  • IKI ŪKIS obuoliai
    4 vnt.
  • Slyvos
    7 vnt.
  • IKI kvietiniai miltai
    125 g
  • IKI sviestas
    125 g
  • IKI baltasis cukrus
    60 g
  • Avižiniai dribsniai
    100 g
  • Migdolai
    50 g

Paruošimas

  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite ketvirčiais ir suberkite į sviestu išteptą kepimo indą, galite paskaninti cinamonu.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą trinkite pirštais su miltais ir cukrumi, kol susiformuos trupiniai.
  3. Gautus trupinius sumaišykite su avižiniais dribsniais bei pasmulkintais migdolų riešutais, suberkite ant vaisių ir tolygiai paskirstykite.
  4. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių arba kol trupiniuošio paviršius dailiai apskrus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • IKI ŪKIS obuoliai
    4 vnt.
  • Slyvos
    7 vnt.
  • IKI kvietiniai miltai
    125 g
  • IKI sviestas
    125 g
  • IKI baltasis cukrus
    60 g
  • Avižiniai dribsniai
    100 g
  • Migdolai
    50 g