Maisto kultūra

Receptai

Orkaitėje keptas jautienos antrekoto kepsnys

(3)
30 min.

Ypatingus pietus pagaminsite lengvai ir greitai – vos pusvalandis, ir virtuvėje pasklis pikantiškas keptos jautienos bei česnakų aromatas.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 210°C.

  2. Mėsoje peiliu padarykite mažas skylutes. Į jas sukaišiokite pasmulkintą česnako skiltelę.

  3. Mėsą aptepkite sviestu ir įdėkite į kepimo indą.

  4. Sudėkite likusią smulkintą česnako skiltelę ir ketvirčiais pjaustytus svogūnus.

  5. Į indą įpilkite pusę puodelio vandens.

  6. Kepkite 30 min., mėsą vis aplaistydami išsiskyrusiomis sultimis.

 

Porcijų skaičius:
  • Jautienos antrekotas
    1.2 kg
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Minkštas sviestas
    50 g
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 210°C.

  2. Mėsoje peiliu padarykite mažas skylutes. Į jas sukaišiokite pasmulkintą česnako skiltelę.

  3. Mėsą aptepkite sviestu ir įdėkite į kepimo indą.

  4. Sudėkite likusią smulkintą česnako skiltelę ir ketvirčiais pjaustytus svogūnus.

  5. Į indą įpilkite pusę puodelio vandens.

  6. Kepkite 30 min., mėsą vis aplaistydami išsiskyrusiomis sultimis.

 

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Jautienos antrekotas
    1.2 kg
  • Svogūnai
    2 vnt.
  • Česnakas
    2 skilt.
  • Minkštas sviestas
    50 g
  • Druska
  • Pipirai