Maisto kultūra

Receptai

Orkaitėje keptas nugarinės kepsnys su kaulu

(3)
50 min.

Norint iškepti tobulą kepsnį, kartais nereikia nei ypatingų prieskonių, nei daug pastangų – pakaks puikios kokybės jautienos ir išradingo garnyro.

  1. Pagardinkite mėsą prieskoniais.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba ištirpinkite sviestą, dėkite kepsnius ir iš abiejų pusių kepkite po 3 min.

  3. Sudėkite kepsnius į jau pašildytą indą, skirtą kepti orkaitėje.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 80°C ir kepkite mėsą apie 50 min.

Porcijų skaičius:
  • Jautienos kepsniai T-bone po 400 g
    2 vnt.
  • Aliejus ar lydytas sviestas
    2 v.š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Pagardinkite mėsą prieskoniais.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba ištirpinkite sviestą, dėkite kepsnius ir iš abiejų pusių kepkite po 3 min.

  3. Sudėkite kepsnius į jau pašildytą indą, skirtą kepti orkaitėje.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 80°C ir kepkite mėsą apie 50 min.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Jautienos kepsniai T-bone po 400 g
    2 vnt.
  • Aliejus ar lydytas sviestas
    2 v.š.
  • Druska
  • Pipirai