Maisto kultūra

Receptai

Orkaitėje keptos traiškytos bulvės

(3)
20 min.
  1. Bulves nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad jas apsemtų, įberkite pusę druskos. Kai bulvės užvirs, virkite dar maždaug 15 min. Tada bulves nusunkite, sudėkite į skardą ir kiekvieną spustelkite mentele ar šaukštu, kad įtrūktų odelė.
  2. Pašlakstykite bulves aliejumi, pabarstykite čiobreliu, sudėkite česnako skilteles ir kepkite 200 °C orkaitėje, kol bulvės ims skrusti.
  3. Kanapių sėklas kaitinkite keptuvėje, kol taps traškios. Tada sugrūskite, sumaišykite su likusia druska.
  4. Iškeptas bulves ragaukite su kastiniu ir kanapių pagardu.
Porcijų skaičius:
  • Šviežios bulvės
    1 kg
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Džiovintas čiobrelis
    0.5 a. š.
  • Česnakas
    4 skilt.
  • Kanapių sėklos
    100 g
  • Kastinys
    1 ind.
  • Jūros druska
    1 a. š.
  • Malti juodieji pipirai
    0.5 a. š.

Paruošimas

  1. Bulves nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad jas apsemtų, įberkite pusę druskos. Kai bulvės užvirs, virkite dar maždaug 15 min. Tada bulves nusunkite, sudėkite į skardą ir kiekvieną spustelkite mentele ar šaukštu, kad įtrūktų odelė.
  2. Pašlakstykite bulves aliejumi, pabarstykite čiobreliu, sudėkite česnako skilteles ir kepkite 200 °C orkaitėje, kol bulvės ims skrusti.
  3. Kanapių sėklas kaitinkite keptuvėje, kol taps traškios. Tada sugrūskite, sumaišykite su likusia druska.
  4. Iškeptas bulves ragaukite su kastiniu ir kanapių pagardu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Šviežios bulvės
    1 kg
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.
  • Džiovintas čiobrelis
    0.5 a. š.
  • Česnakas
    4 skilt.
  • Kanapių sėklos
    100 g
  • Kastinys
    1 ind.
  • Jūros druska
    1 a. š.
  • Malti juodieji pipirai
    0.5 a. š.