Maisto kultūra

Receptai

Orkaitėje keptų burokėlių užkandis

(3)
40 min.

Kepti burokėliai ir šviežios gražgarstės – puiki draugija minkštam ožkų pieno sūriui. Rekomenduojame skanauti su itališka kietųjų kviečių duona.

  1. Nuplautus burokėlius suvyniokite į foliją ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  2. Kepkite apie 30 min. arba kol burokėliai taps minkšti.
  3. Į lėkštes dėkite po saujelę gražgarsčių, ant jų – plonai pjaustytus burokėlius.
  4. Į salotų lėkštę sutrupinkite ožkų pieno sūrį ir viską pagardinkite žiupsneliu druskos, žiupsneliu pipirų, balzaminiu actu bei alyvuogių aliejumi.
  5. Salotas papuoškite moliūgų sėklomis – tai paskutinis šių salotų akcentas.
Porcijų skaičius:
  • Nedideli jauni burokėliai
    4 vnt.
  • IKI DERLIUS gražgarstės
    100 g
  • Ožkų pieno sūris
    150 g
  • IKI GOURMET balzaminis actas
    2 v. š.
  • IKI ypač grynas alyvuogių aliejus
    4 v. š.
  • Moliūgų sėklos
    2 v. š.
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Nuplautus burokėlius suvyniokite į foliją ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  2. Kepkite apie 30 min. arba kol burokėliai taps minkšti.
  3. Į lėkštes dėkite po saujelę gražgarsčių, ant jų – plonai pjaustytus burokėlius.
  4. Į salotų lėkštę sutrupinkite ožkų pieno sūrį ir viską pagardinkite žiupsneliu druskos, žiupsneliu pipirų, balzaminiu actu bei alyvuogių aliejumi.
  5. Salotas papuoškite moliūgų sėklomis – tai paskutinis šių salotų akcentas.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Nedideli jauni burokėliai
    4 vnt.
  • IKI DERLIUS gražgarstės
    100 g
  • Ožkų pieno sūris
    150 g
  • IKI GOURMET balzaminis actas
    2 v. š.
  • IKI ypač grynas alyvuogių aliejus
    4 v. š.
  • Moliūgų sėklos
    2 v. š.
  • Druska
  • Pipirai