Maisto kultūra

Receptai

Pavasario pyragas

(4)
1 val.
  1. Įdarui porus susmulkinkite žiedais ir sudėkite į dubenį. Špinatus suplėšykite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, kad suminkštėtų, ir nusunkite į kiaurasamtį. Tada perkelkite juos į dubenį prie porų.
  2. Įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite susmulkintą šoninę, sumaišykite ją su porais ir špinatais.
  3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, įmaišykite  susmulkintus svogūnų laiškus, pagardinkite druska ir pipirais, įtarkuokite citrinos žievelę, sudėkite garstyčias.
  4. Kepimo indą patepkite tirpintu sviestu.
  5. Atitirpintos filo tešlos lapus taip pat patepkite sviestu ir sluoksnis po sluoksnio įklokite į kepimo indą. Ant tešlos tolygiai paskleiskite įdarą ir užpilkite kiaušinių plakinį. Kepkite 160 °C orkaitėje 40-50 min. Patiekite pyragą šiltą, su šviežiomis žalumynų ir ridikėlių salotomis.
Porcijų skaičius:
  • Špinatai
    400 g
  • Pienas
    300 ml
  • Rūkyta šoninė
    300 g
  • Šaldyta filo tešla
    250 g
  • Sviestas
    100 g
  • Svogūnų laiškai
    75 g
  • Kiaušiniai
    6 vnt.
  • Vidutinio dydžio porai
    3 vnt.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Garstyčių milteliai
    1 a. š.
  • Malti juodieji pipirai
  • Druska

Paruošimas

  1. Įdarui porus susmulkinkite žiedais ir sudėkite į dubenį. Špinatus suplėšykite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, kad suminkštėtų, ir nusunkite į kiaurasamtį. Tada perkelkite juos į dubenį prie porų.
  2. Įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite susmulkintą šoninę, sumaišykite ją su porais ir špinatais.
  3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, įmaišykite  susmulkintus svogūnų laiškus, pagardinkite druska ir pipirais, įtarkuokite citrinos žievelę, sudėkite garstyčias.
  4. Kepimo indą patepkite tirpintu sviestu.
  5. Atitirpintos filo tešlos lapus taip pat patepkite sviestu ir sluoksnis po sluoksnio įklokite į kepimo indą. Ant tešlos tolygiai paskleiskite įdarą ir užpilkite kiaušinių plakinį. Kepkite 160 °C orkaitėje 40-50 min. Patiekite pyragą šiltą, su šviežiomis žalumynų ir ridikėlių salotomis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Špinatai
    400 g
  • Pienas
    300 ml
  • Rūkyta šoninė
    300 g
  • Šaldyta filo tešla
    250 g
  • Sviestas
    100 g
  • Svogūnų laiškai
    75 g
  • Kiaušiniai
    6 vnt.
  • Vidutinio dydžio porai
    3 vnt.
  • Citrina
    1 vnt.
  • Garstyčių milteliai
    1 a. š.
  • Malti juodieji pipirai
  • Druska