Maisto kultūra

Receptai

„Pavlova“ su spanguolių padažu

(3)
1 val. 30 min.

Mūsų virtuvę pasiekė receptas iš Naujosios Zelandijos – lengvas morengo pyragas, pavadintas rusų balerinos Anos Pavlovos garbei. Savo gimtinėje šis saldėsis paprastai valgomas vasarą, t. y. per Kalėdas, ir gardinamas šviežiomis braškėmis, granatų sėklomis ar spanguolių padažu.

  1. Iki standžių putų išplakite baltymus su žiupsneliu druskos. Palaipsniui suberkite 300 g cukraus ir toliau plakite, kol cukraus kristalai ištirps. Galiausiai suberkite krakmolą ir įpilkite acto. 
  2. Išplaktus baltymus atsargiai sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą apvalią skardą, šaukštu palyginkite paviršių. 
  3. Kelias minutes palaikykite 170 laipsnių orkaitėje, sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite apie 50 minučių. Paskui praverkite orkaitės dureles ir palikite morengą padžiūti. 
  4. Kol morengas vėsta, pasiruoškite spanguolių padažo: į puodą suberkite spanguoles, cukrų ir cinamoną, išspauskite apelsino sulčių ir nutarkuokite jo žievelę. Pamaišydami virkite apie 10 minučių ir leiskite sutirštėti. 
  5. Ant morengo užtepkite standžiai išplaktos grietinėlės ir apliekite atvėsusiu spanguolių padažu.
Porcijų skaičius:
  • Kiaušinių baltymai
    6 vnt.
  • Cukrus
    400 g
  • Grietinėlė
    500 ml
  • Kukurūzų krakmolas
    1 a. š.
  • Baltojo vyno actas
    1 a. š.
  • Spanguolės
    2 stiklinės
  • Apelsinas
    1 vnt.
  • Cinamono milteliai
    1 a. š.
  • Druska

Paruošimas

  1. Iki standžių putų išplakite baltymus su žiupsneliu druskos. Palaipsniui suberkite 300 g cukraus ir toliau plakite, kol cukraus kristalai ištirps. Galiausiai suberkite krakmolą ir įpilkite acto. 
  2. Išplaktus baltymus atsargiai sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą apvalią skardą, šaukštu palyginkite paviršių. 
  3. Kelias minutes palaikykite 170 laipsnių orkaitėje, sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite apie 50 minučių. Paskui praverkite orkaitės dureles ir palikite morengą padžiūti. 
  4. Kol morengas vėsta, pasiruoškite spanguolių padažo: į puodą suberkite spanguoles, cukrų ir cinamoną, išspauskite apelsino sulčių ir nutarkuokite jo žievelę. Pamaišydami virkite apie 10 minučių ir leiskite sutirštėti. 
  5. Ant morengo užtepkite standžiai išplaktos grietinėlės ir apliekite atvėsusiu spanguolių padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kiaušinių baltymai
    6 vnt.
  • Cukrus
    400 g
  • Grietinėlė
    500 ml
  • Kukurūzų krakmolas
    1 a. š.
  • Baltojo vyno actas
    1 a. š.
  • Spanguolės
    2 stiklinės
  • Apelsinas
    1 vnt.
  • Cinamono milteliai
    1 a. š.
  • Druska