Maisto kultūra

Receptai

Pelėsinio sūrio padažas

(3)
15 min.

Sakoma, kad jautiena gardi net be priedų. Bet su tinkamai parinktu padažu ragauti bus ir sočiau, ir įdomiau. Štai Jums gardus pelėsinio sūrio padažas, puikiai tinkantis prie jautienos.

  1. Įkaitinkite pieną, bet neužvirinkite.
  2. Susmulkinkite sūrį, suberkite jį į pieną ir maišydami ištirpinkite.
  3. Įmaišykite tirštą grietinėlę ir virkite padažą 5–10 min. ant silpnos ugnies.
Porcijų skaičius:
  • Mėlynojo pelėsio sūris
    150 g
  • Pienas
    120 ml
  • Tiršta grietinėlė
    500 ml

Paruošimas

  1. Įkaitinkite pieną, bet neužvirinkite.
  2. Susmulkinkite sūrį, suberkite jį į pieną ir maišydami ištirpinkite.
  3. Įmaišykite tirštą grietinėlę ir virkite padažą 5–10 min. ant silpnos ugnies.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Mėlynojo pelėsio sūris
    150 g
  • Pienas
    120 ml
  • Tiršta grietinėlė
    500 ml