Maisto kultūra

Receptai

Pieniniai aviečių ledai

(3)
15 min.

Geriausias desertas karštą vasaros dieną – gaiviai rūgštūs, maloniai šalti ir pačių pagaminti ledai. Norint pagaminti prireiks vos kelių ingredientų, keliolikos minučių ir šiek tiek kantrybės, kol jie stings šaldytuve.

  1. Avietes ištrinkite su cukrumi, supilkite pieną ir viską gerai išplakite. Gautą masę perkoškite, kad neliktų sėklyčių.
  2. Įspauskite citrinos sulčių, dar kartą išplakite ir supylę į šaldymui skirtą indą palikite šaldiklyje.
  3. Patiekite su šviežiomis avietėmis ir mėtos šakele.
Porcijų skaičius:
  • Šviežios avietės
    450 g
  • Cukrus
    200 g
  • Citrina
    1 vnt.
  • Riebus pienas
    500 ml
  • Mėtos šakelė
    1 vnt.

Paruošimas

  1. Avietes ištrinkite su cukrumi, supilkite pieną ir viską gerai išplakite. Gautą masę perkoškite, kad neliktų sėklyčių.
  2. Įspauskite citrinos sulčių, dar kartą išplakite ir supylę į šaldymui skirtą indą palikite šaldiklyje.
  3. Patiekite su šviežiomis avietėmis ir mėtos šakele.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Šviežios avietės
    450 g
  • Cukrus
    200 g
  • Citrina
    1 vnt.
  • Riebus pienas
    500 ml
  • Mėtos šakelė
    1 vnt.