Maisto kultūra

Receptai

Pikantiški kiaulienos šonkauliukai

(3)
1 val.

Šie šonkauliukai traškūs išorėje ir sultingi viduje, o pikantiško skonio jiems suteikia marinatas: apelsinų džemo, garstyčių, medaus ir sojų padažo derinys.

  1. Sumaišykite marinato ingredientus: susmulkintą česnaką, pašildytą medų, garstyčias, apelsinų džemą, sojų ir pomidorų padažus, prieskonius.
  2. Į negilų indą sudėkite kiaulienos šonkaulius ir užpilkite marinatu. Marinuokite šaldytuve ne mažiau kaip 6 val., vis pavartydami.
  3. Šonkaulius išimkite iš marinato, sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite orkaitėje apie 50 min. arba vartydami ir glazūruodami marinatu iškepkite ant kepsninės grotelių.
Porcijų skaičius:
  • Kiaulienos šonkauliai
    1 kg
  • Apelsinų džemas
    2 v. š.
  • Sojų padažas
    3 v. š.
  • Medus
    1 v. š.
  • Pomidorų padažas
    1 v. š.
  • Česnako skiltelės
    2 vnt.
  • Garstyčios
    1 a. š.
  • Aliejus
    4 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Sumaišykite marinato ingredientus: susmulkintą česnaką, pašildytą medų, garstyčias, apelsinų džemą, sojų ir pomidorų padažus, prieskonius.
  2. Į negilų indą sudėkite kiaulienos šonkaulius ir užpilkite marinatu. Marinuokite šaldytuve ne mažiau kaip 6 val., vis pavartydami.
  3. Šonkaulius išimkite iš marinato, sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite orkaitėje apie 50 min. arba vartydami ir glazūruodami marinatu iškepkite ant kepsninės grotelių.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Kiaulienos šonkauliai
    1 kg
  • Apelsinų džemas
    2 v. š.
  • Sojų padažas
    3 v. š.
  • Medus
    1 v. š.
  • Pomidorų padažas
    1 v. š.
  • Česnako skiltelės
    2 vnt.
  • Garstyčios
    1 a. š.
  • Aliejus
    4 v. š.
  • Druska
  • Pipirai
  • Pipirai