Maisto kultūra

Receptai

Pikantiški krevečių vėrinukai

(3)
15 min.

Aštriame prieskonių ir adžikos padaže marinuotos krevetės vos per kelias minutes virs pikantišku užkandžiu. O likusį marinatą trumpai pakaitinę keptuvėje gausite labai skanų aštroką padažą.

  1. Nutraukite krevečių uodegėles.
  2. Paruoškite marinatą: sumaišykite adžiką, sojų padažą, smulkintą česnaką, cukrų ir įspauskite žaliosios citrinos sulčių.
  3. Užpilkite juo krevetes ir palikite mažiausiai 2 valandas marinuotis.
  4. Marinuotas krevetes persmeikite mediniais iešmeliais ir kepkite orkaitėje arba ant kepsninės grotelių apie 10 minučių.
  5. Patiekite su virtais ryžiais ir mėgstamu padažu.
Porcijų skaičius:
  • Tigrinės krevetės
    400 g
  • Sojos padažas
    2 v. š.
  • Adžika
    2 v. š.
  • Cukrus
    2 v. š.
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skiltelės

Paruošimas

  1. Nutraukite krevečių uodegėles.
  2. Paruoškite marinatą: sumaišykite adžiką, sojų padažą, smulkintą česnaką, cukrų ir įspauskite žaliosios citrinos sulčių.
  3. Užpilkite juo krevetes ir palikite mažiausiai 2 valandas marinuotis.
  4. Marinuotas krevetes persmeikite mediniais iešmeliais ir kepkite orkaitėje arba ant kepsninės grotelių apie 10 minučių.
  5. Patiekite su virtais ryžiais ir mėgstamu padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Tigrinės krevetės
    400 g
  • Sojos padažas
    2 v. š.
  • Adžika
    2 v. š.
  • Cukrus
    2 v. š.
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Česnakas
    2 skiltelės