Maisto kultūra

Receptai

Prancūziškas midijų troškinys

(3)
30 min.

Midijos su baltojo vyno padažu, dar žinomos moules a la mariniere pavadinimu, yra klasikinis receptas. Galbūt nustebsite, bet gilias tradicijas turintį patiekalą pagaminti visai nesunku. O ragauti gardu su baltos duonos skrebučiu ar bulvėmis.

  1. Kruopščiai nuplaukite midijas.
  2. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jame patroškinkite susmulkintą česnaką, svogūną ir salierus, kol suminkštės.
  3. Į puodą su daržovėmis suberkite midijas, supilkite vyną ir pagardinkite priekoniais. Uždenkite ir padidinę ugnį troškinkite apie 4 minutes, kol midijos atsivers. Nepalikite jų puode per ilgai, kad netaptų guminės.
  4. Patiekite apibarstę kapotomis petražolėmis ir krapais.
Porcijų skaičius:
  • Midijos
    1 kg
  • Baltasis vynas
    200 ml
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Salierai
    2 vnt.
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Svogūnas
    1 vnt.

Paruošimas

  1. Kruopščiai nuplaukite midijas.
  2. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jame patroškinkite susmulkintą česnaką, svogūną ir salierus, kol suminkštės.
  3. Į puodą su daržovėmis suberkite midijas, supilkite vyną ir pagardinkite priekoniais. Uždenkite ir padidinę ugnį troškinkite apie 4 minutes, kol midijos atsivers. Nepalikite jų puode per ilgai, kad netaptų guminės.
  4. Patiekite apibarstę kapotomis petražolėmis ir krapais.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Midijos
    1 kg
  • Baltasis vynas
    200 ml
  • Alyvuogių aliejus
    2 v. š.
  • Salierai
    2 vnt.
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Svogūnas
    1 vnt.