Maisto kultūra

Receptai

Raudonųjų kopūstų ir greipfrutų salotos

(3)
15 min.

Ingredientų sąraše dominuoja raudona spalva, o lėkštėje – tikra skonių įvairovė: švelnus greipfrutų kartumas, sūrus ožkų pieno sūris ir lengvi, bet sotūs raudonieji kopūstai.

  1. Nupjaukite greipfrutų odą iki pat minkštimo. Išpjaukite vaisiaus skilteles be odelės. Pjaukite virš dubenio, kad į jį suvarvėtų išsiskiriančios sultys.
  2. Kedrinių pinijų riešutus paskrudinkite.
  3. Lėkštėje sumaišykite juoselėmis supjaustytą kopūstą, greipfrutų skilteles, patrupintą ožkų pieno sūrį, riešutus. Jei norisi, pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
  4. Dubenėlyje sumaišykite greipfrutų sultis, actą ir aliejų. Gautu padažu apliekite salotas.
Porcijų skaičius:
  • Raudonieji greipfrutai
    2 vnt.
  • Kedrinių pinijų riešutai
    2 v. š.
  • Minkštas ožkų pieno sūris
    50 g
  • Raudonojo vyno actas
    3 v. š.
  • Raudonasis kopūstas
    0.25 vnt.
  • IKI ypač grynas alyvuogių aliejus
    0.25 stikl.

Paruošimas

  1. Nupjaukite greipfrutų odą iki pat minkštimo. Išpjaukite vaisiaus skilteles be odelės. Pjaukite virš dubenio, kad į jį suvarvėtų išsiskiriančios sultys.
  2. Kedrinių pinijų riešutus paskrudinkite.
  3. Lėkštėje sumaišykite juoselėmis supjaustytą kopūstą, greipfrutų skilteles, patrupintą ožkų pieno sūrį, riešutus. Jei norisi, pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
  4. Dubenėlyje sumaišykite greipfrutų sultis, actą ir aliejų. Gautu padažu apliekite salotas.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Raudonieji greipfrutai
    2 vnt.
  • Kedrinių pinijų riešutai
    2 v. š.
  • Minkštas ožkų pieno sūris
    50 g
  • Raudonojo vyno actas
    3 v. š.
  • Raudonasis kopūstas
    0.25 vnt.
  • IKI ypač grynas alyvuogių aliejus
    0.25 stikl.