Maisto kultūra

Receptai

Ryžių makaronai su krevetėmis

(3)
20 min.
  1. Ryžių makaronus išvirkite, laikydamiesi nurodymų ant pakuotės, ir nusunkite.
  2. Paruoškite juoduosius grybus: apie 10 minučių pamirkykite vandenyje.
  3. Kol mirksta grybai, gilioje keptuvėje su sezamų aliejumi apkepinkite daržoves: nuplautus bambukų ūglius, juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką, susmulkintą porą ir morką.
  4. Kai daržovės apkeps, į keptuvę dėkite krevetes ir nusunktus makaronus. Toliau kaitindami, viską gerai išmaišykite ir sudėkite vandenyje išmirkytus grybus.
  5. Baigę kepti, papuoškite šviežios kalendros šakele, žaliosios citrinos skiltelėmis ar aitriosiomis paprikomis.
Porcijų skaičius:
  • Ryžių makaronai
    100 g
  • Krevetės
    8 vnt.
  • Bambukų ūgliai
    1 sauja
  • Raudonoji paprika
    0.5 vnt.
  • Poras
    0.5 vnt.
  • Morka
    1 vnt.
  • Juodieji grybai MU ERR
    1 sauja
  • Sezamų aliejus
    2 v. š.
  • Žaliojo kario pasta
    0.25 a. š.
  • Kalendros šakelė
    1 vnt.
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Aitrioji paprika
    1 vnt.

Paruošimas

  1. Ryžių makaronus išvirkite, laikydamiesi nurodymų ant pakuotės, ir nusunkite.
  2. Paruoškite juoduosius grybus: apie 10 minučių pamirkykite vandenyje.
  3. Kol mirksta grybai, gilioje keptuvėje su sezamų aliejumi apkepinkite daržoves: nuplautus bambukų ūglius, juostelėmis supjaustytą raudonąją papriką, susmulkintą porą ir morką.
  4. Kai daržovės apkeps, į keptuvę dėkite krevetes ir nusunktus makaronus. Toliau kaitindami, viską gerai išmaišykite ir sudėkite vandenyje išmirkytus grybus.
  5. Baigę kepti, papuoškite šviežios kalendros šakele, žaliosios citrinos skiltelėmis ar aitriosiomis paprikomis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Ryžių makaronai
    100 g
  • Krevetės
    8 vnt.
  • Bambukų ūgliai
    1 sauja
  • Raudonoji paprika
    0.5 vnt.
  • Poras
    0.5 vnt.
  • Morka
    1 vnt.
  • Juodieji grybai MU ERR
    1 sauja
  • Sezamų aliejus
    2 v. š.
  • Žaliojo kario pasta
    0.25 a. š.
  • Kalendros šakelė
    1 vnt.
  • Žalioji citrina
    1 vnt.
  • Aitrioji paprika
    1 vnt.