Maisto kultūra

Receptai

Saldus burokėlių pyragas

(3)
1 val.

Kartais sunku patikėti, kad daržovė gali virsti desertu. Tačiau saldus burokėlių pyragas tikrai pateisins Jūsų lūkesčius. O pagardintas džiovintomis spanguolėmis ir graikiniais riešutais juos netgi pranoks.

  1. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir aliejumi. 
  2. Sutarkuokite burokėlius ir sukrėskite į kiaušinių masę. 
  3. Į tą patį dubenį įspauskite pusės citrinos sultis, suberkite spanguoles ir riešutus.
  4. Suberkite su kepimo milteliais ir cinamonu sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišykite. 
  5. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. 
  6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 40 minučių. 
  7. Skanaukite atvėsintą su citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi.
Porcijų skaičius:
  • Švieži burokėliai
    200 g
  • Miltai
    250 g
  • Kiaušiniai
    3 vnt.
  • Graikinių riešutų aliejus
    180 ml
  • Rudasis cukrus
    220 g
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Cinamonas
    1 a. š.
  • Citrina
    0.5 vnt.
  • Džiovintos spanguolės
    50 g
  • Graikiniai riešutai
    50 g

Paruošimas

  1. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir aliejumi. 
  2. Sutarkuokite burokėlius ir sukrėskite į kiaušinių masę. 
  3. Į tą patį dubenį įspauskite pusės citrinos sultis, suberkite spanguoles ir riešutus.
  4. Suberkite su kepimo milteliais ir cinamonu sumaišytus miltus ir viską gerai išmaišykite. 
  5. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. 
  6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 40 minučių. 
  7. Skanaukite atvėsintą su citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Švieži burokėliai
    200 g
  • Miltai
    250 g
  • Kiaušiniai
    3 vnt.
  • Graikinių riešutų aliejus
    180 ml
  • Rudasis cukrus
    220 g
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Cinamonas
    1 a. š.
  • Citrina
    0.5 vnt.
  • Džiovintos spanguolės
    50 g
  • Graikiniai riešutai
    50 g