Maisto kultūra

Receptai

Saldžiai aštrus barbekiu padažas

(3)
30 min.

Jau padažo pavadinimas sufleruoja, kad jis bus nepamainomas kepsnių sezono metu. Juo galėsite gardinti jau iškeptą ant grotelių mėsą bei naudoti ją marinuojant.

  1. Didelėje keptuvėje su šlakeliu aliejaus kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, česnako skilteles ir aitriąją papriką.
  2. Įmaišykite pomidorų pastą, rudąjį cukrų, actą, obuolių sultis, Vusterio padažą, medų. Išmaišykite, leiskite cukrui ir medui ištirpti. Įmaišykite druską, pipirus, garstyčių grūdelius ir paprikos miltelius.
  3. Leiskite padažui užvirti, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 min. kol padažas taps klampiu, sodriai rudos spalvos.
Porcijų skaičius:
  • Didelis svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Aliejus
    1 v. š.
  • Pomidorų pasta
    500 ml
  • Rudasis cukrus
    200 g
  • Obuolių sidro actas
    200 ml
  • Obuolių sultys
    100 ml
  • Medus
    100 ml
  • Vusterio padažas
    1 v. š.
  • Druska
    1 a. š.
  • Grūsti juodieji pipirai
    1 a. š.
  • Garstyčių grūdeliai
    1 a. š.
  • Saldžiosios paprikos milteliai
    1 a. š.

Paruošimas

  1. Didelėje keptuvėje su šlakeliu aliejaus kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, česnako skilteles ir aitriąją papriką.
  2. Įmaišykite pomidorų pastą, rudąjį cukrų, actą, obuolių sultis, Vusterio padažą, medų. Išmaišykite, leiskite cukrui ir medui ištirpti. Įmaišykite druską, pipirus, garstyčių grūdelius ir paprikos miltelius.
  3. Leiskite padažui užvirti, sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 min. kol padažas taps klampiu, sodriai rudos spalvos.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Didelis svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakai
    2 skilt.
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt.
  • Aliejus
    1 v. š.
  • Pomidorų pasta
    500 ml
  • Rudasis cukrus
    200 g
  • Obuolių sidro actas
    200 ml
  • Obuolių sultys
    100 ml
  • Medus
    100 ml
  • Vusterio padažas
    1 v. š.
  • Druska
    1 a. š.
  • Grūsti juodieji pipirai
    1 a. š.
  • Garstyčių grūdeliai
    1 a. š.
  • Saldžiosios paprikos milteliai
    1 a. š.