Maisto kultūra

Receptai

Saldžiųjų bulvių sriuba su česnakine duonele

(3)
30 min.
  1. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje, pakepkite svogūną, kol suminkštės.

  2. Sutraiškykite dvi česnako skilteles, įdėkite šalia svogūno ir pakepkite dar 1 minutę.

  3. Suberkite saldžiąsias bulves, viską užpilkite sultiniu ir leiskite užvirti.

  4. Nuplėšykite rozmarino lapelius nuo vienos šakelės ir suberkite kartu.

  5. Virkite ant silpnos ugnies 10 min., kol bulvės suminkštės.

  6. Elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą. Jei masė atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.

  7. Įmaišykite prieskonių ir patiekite su česnakiniu sviestu pagardintu prancūzišku batonu.

Porcijų skaičius:
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukšteliai
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Saldžiosios bulvės
    750 g
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Rozmarinų šakelės
    2 vnt.

Paruošimas

  1. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje, pakepkite svogūną, kol suminkštės.

  2. Sutraiškykite dvi česnako skilteles, įdėkite šalia svogūno ir pakepkite dar 1 minutę.

  3. Suberkite saldžiąsias bulves, viską užpilkite sultiniu ir leiskite užvirti.

  4. Nuplėšykite rozmarino lapelius nuo vienos šakelės ir suberkite kartu.

  5. Virkite ant silpnos ugnies 10 min., kol bulvės suminkštės.

  6. Elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą. Jei masė atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.

  7. Įmaišykite prieskonių ir patiekite su česnakiniu sviestu pagardintu prancūzišku batonu.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukšteliai
  • Svogūnas
    1 vnt.
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Saldžiosios bulvės
    750 g
  • Daržovių sultinys
    1 l
  • Rozmarinų šakelės
    2 vnt.