Maisto kultūra

Receptai

Saldžiųjų bulvių vafliai

(3)
1 val.

Saldžiosios bulvės, kitaip vadinamos batatais, pasižymi naudingų medžiagų gausa, tad yra laikomos vienomis naudingiausių daržovių. Dėl natūralaus salstelėjusio skonio batatai puikiai tinka desertams ruošti.Valandėlė ir namai pakvips cinamonu ir muskatu gardintais vafliais!

  1. Saldžiąsias bulves nulupkite ir išvirkite. Sutrinkite ir palikite atvėsti.

  2. Ištirpinkite sviestą.

  3. Į dubenį su trintomis saldžiosiomis bulvėmis supilkite tirpintą sviestą, pieną, suberkite rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.

  4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir muskatą. Išmaišykite. Turi susidaryti grietinės tirštumo vientisa masė.

  5. Į įkaitusią vaflių kepyklę pilkite paruoštą masę dalimis. Kepkite vaflius apie  6 - 8 min., kol gražiai paruduos ir taps traškūs.

  6. Patiekite su sviestu, klevų sirupu, medumi, plakta grietinėle ar ledais.

Porcijų skaičius:
  • Saldžiosios bulvės
    3 vnt.
  • Sviestas
    150 g
  • Pienas
    300 ml
  • Rudasis cukrus
    150 g
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Miltai
    2 puodeliai
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Cinamonas
    2 a. š.
  • Muskatas
    0.25 a. š.

Paruošimas

  1. Saldžiąsias bulves nulupkite ir išvirkite. Sutrinkite ir palikite atvėsti.

  2. Ištirpinkite sviestą.

  3. Į dubenį su trintomis saldžiosiomis bulvėmis supilkite tirpintą sviestą, pieną, suberkite rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.

  4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir muskatą. Išmaišykite. Turi susidaryti grietinės tirštumo vientisa masė.

  5. Į įkaitusią vaflių kepyklę pilkite paruoštą masę dalimis. Kepkite vaflius apie  6 - 8 min., kol gražiai paruduos ir taps traškūs.

  6. Patiekite su sviestu, klevų sirupu, medumi, plakta grietinėle ar ledais.

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Saldžiosios bulvės
    3 vnt.
  • Sviestas
    150 g
  • Pienas
    300 ml
  • Rudasis cukrus
    150 g
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Miltai
    2 puodeliai
  • Kepimo milteliai
    1 a. š.
  • Cinamonas
    2 a. š.
  • Muskatas
    0.25 a. š.