Maisto kultūra

Receptai

Saliamio traškučiai su garstyčių padažu

(3)
15 min.

Greitas ir paprastas būdas nustebinti svečius netikėtais užkandžiais. Šiek tiek laiko pabuvusios karštoje orkaitėje, saliamio riekelės virsta itin sodraus skonio traškučiais. Pikantiškas garstyčių padažas suteiks jiems aštresnių natų.

  1. Garstyčių padažui sumaišykite grietinę, majonezą, Dižono garstyčias ir garstyčių sėklas. Indelį uždenkite maistine plėvele ir dviem valandoms dėkite į šaldytuvą.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ºC.
  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite dešros riekeles vienu sluoksniu.
  4. Kepkite apie 15 min. arba kol dešra apskrus. Atvėsinkite.
  5. Patiekite su padažu.
Porcijų skaičius:
  • Grietinė
    60 ml
  • Majonezas
    60 ml
  • Dižono garstyčios
    2 v. š.
  • Garstyčių sėklos
    2 v. š.
  • Plonai pjaustytas saliamis
    230 g

Paruošimas

  1. Garstyčių padažui sumaišykite grietinę, majonezą, Dižono garstyčias ir garstyčių sėklas. Indelį uždenkite maistine plėvele ir dviem valandoms dėkite į šaldytuvą.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ºC.
  3. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite dešros riekeles vienu sluoksniu.
  4. Kepkite apie 15 min. arba kol dešra apskrus. Atvėsinkite.
  5. Patiekite su padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Grietinė
    60 ml
  • Majonezas
    60 ml
  • Dižono garstyčios
    2 v. š.
  • Garstyčių sėklos
    2 v. š.
  • Plonai pjaustytas saliamis
    230 g