Maisto kultūra

Receptai

Salotos su arbūzu ir feta

(3)
15 min.

Arbūzas – tikras vasaros pranašas. Ir nors net 92 procentus šio uoga vadinamo vaisiaus sudaro vanduo, abejoti jo skoniu ir tinkamumu kulinarinėms improvizacijoms tikrai neverta. Puikus to įrodymas – gaivios ir drauge labai sočios arbūzo salotos su feta.

  1. Arbūzo minkštimą ir fetą supjaustykite stambiais kubeliais. 
  2. Pusžiedžiais susmulkinkite pusę raudonojo svogūno. 
  3. Visus susmulkintus produktus dėkite į dubenį, suberkite nusausintas alyvuoges ir nuplautas gražgarstes.
  4. Apšlakstykite balzaminiu actu ir keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. 
  5. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir ragaukite.
Porcijų skaičius:
  • Arbūzas
    400 g
  • Gražgarstės
    100 g
  • Fetos sūris
    150 g
  • Raudonasis svogūnas
    0.5 vnt.
  • Juodosios alyvuogės
    60 g
  • Balzaminis actas
    3 v. š.
  • Alyvuogių aliejus
    4 v. š.
  • Šviežiai malti juodieji pipirai

Paruošimas

  1. Arbūzo minkštimą ir fetą supjaustykite stambiais kubeliais. 
  2. Pusžiedžiais susmulkinkite pusę raudonojo svogūno. 
  3. Visus susmulkintus produktus dėkite į dubenį, suberkite nusausintas alyvuoges ir nuplautas gražgarstes.
  4. Apšlakstykite balzaminiu actu ir keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. 
  5. Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir ragaukite.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Arbūzas
    400 g
  • Gražgarstės
    100 g
  • Fetos sūris
    150 g
  • Raudonasis svogūnas
    0.5 vnt.
  • Juodosios alyvuogės
    60 g
  • Balzaminis actas
    3 v. š.
  • Alyvuogių aliejus
    4 v. š.
  • Šviežiai malti juodieji pipirai