Maisto kultūra

Receptai

Salotos su keptais burokėliais

(3)
20 min.

Traškūs burokėliai, lapinės salotos ir džiovintų rozmarinų aromatas – ir tai tik dalis skonių puokštės, kuri laukia šių puikių salotų lėkštėje. Gana sočios pietums ir ne per sunkios greitiems priešpiečiams darbe.

  1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir pašaukite į orkaitę.
  2. Sumaišykite visas padažui skirtas sudėtines dalis: medų, aliejų, citrinos sultis. 
  3. Į lėkštes sudėkite nuplautas gražgarstes, dar karštus burokėlių griežinėlius ir įkrėskite po šaukštą minkšto ožkų pieno sūrio. 
  4. Pagal skonį pabarstykite stambiai grūstais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu.
Porcijų skaičius:
  • Burokėliai
    2 vnt.
  • Lapinės salotos
    4 saujos
  • Slyviniai pomidorai
    8 vnt.
  • Minkštas ožkų pieno sūris
    4 v. š.
  • Džiovinti rozmarinai
  • Druska
  • Pipirai
  • Medus
    2 v. š.
  • Citrinos sultys
    2 v. š.
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.

Paruošimas

  1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Iš abiejų pusių patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir pašaukite į orkaitę.
  2. Sumaišykite visas padažui skirtas sudėtines dalis: medų, aliejų, citrinos sultis. 
  3. Į lėkštes sudėkite nuplautas gražgarstes, dar karštus burokėlių griežinėlius ir įkrėskite po šaukštą minkšto ožkų pieno sūrio. 
  4. Pagal skonį pabarstykite stambiai grūstais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Burokėliai
    2 vnt.
  • Lapinės salotos
    4 saujos
  • Slyviniai pomidorai
    8 vnt.
  • Minkštas ožkų pieno sūris
    4 v. š.
  • Džiovinti rozmarinai
  • Druska
  • Pipirai
  • Medus
    2 v. š.
  • Citrinos sultys
    2 v. š.
  • Alyvuogių aliejus
    3 v. š.