Maisto kultūra

Receptai

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

(3)
25 min.

Puiki alternatyva šaltibarščiams - tokia pat gaivinanti jogurtinė agurkų sriuba. Rinkdamiesi prieskonines žoleles galite improvizuoti, o patiekdami papuošti ne tik agurkų griežinėliais bet ir skrudintais graikiniais riešutais ar smulkiai kapotais mėlynojo svogūno gabalėliais.

  1. Agurkus nulupkite ir išimkite sėklas. Vieną agurką sutrinkite elektriniu trintuvu su valgomuoju svogūnėliu bei česnako skiltele. Kitą agurką smulkiai supjaustykite.
  2. Sutrintą agurko minkštimą sumaišykite su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir pasmulkintomis žolelėmis. Suberkite ir pjaustyto agurko gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Sriubą patiekite šaltą. Galite prieš patiekdami papuošti žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstyti aliejumi.
Porcijų skaičius:
  • Ilgavaisiai agurkai
    2 vnt.
  • Graikiškas jogurtas
    400 ml
  • Citrinų sultys
    3 v. š.
  • Valgomieji svogūnėliai
    1 vnt.
  • Česnakai
    1 skilt.
  • Krapai
    15 g
  • Petražolės
    15 g
  • Peletrūnas
    15 g
  • Alyvuogių aliejus
    60 ml
  • Druska
  • Grūsti baltieji pipirai

Paruošimas

  1. Agurkus nulupkite ir išimkite sėklas. Vieną agurką sutrinkite elektriniu trintuvu su valgomuoju svogūnėliu bei česnako skiltele. Kitą agurką smulkiai supjaustykite.
  2. Sutrintą agurko minkštimą sumaišykite su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir pasmulkintomis žolelėmis. Suberkite ir pjaustyto agurko gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Sriubą patiekite šaltą. Galite prieš patiekdami papuošti žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstyti aliejumi.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Ilgavaisiai agurkai
    2 vnt.
  • Graikiškas jogurtas
    400 ml
  • Citrinų sultys
    3 v. š.
  • Valgomieji svogūnėliai
    1 vnt.
  • Česnakai
    1 skilt.
  • Krapai
    15 g
  • Petražolės
    15 g
  • Peletrūnas
    15 g
  • Alyvuogių aliejus
    60 ml
  • Druska
  • Grūsti baltieji pipirai