Maisto kultūra

Receptai

Saulėtas moliūgų pyragas

(3)
1 val.

Moliūgas – oranžinis milžinas, kurį maistui galima suvartoti beveik visą: nuo skalsaus minkštimo ir tvirtos žievės iki paskutinės sėklytės. Pietums puikiai tiks trintos sriubos, troškiniai ir pagardai su rytietiškais prieskoniais, o štai desertui – šis saulėtas moliūgų pyragas.

  1. Po truputį berdami cukrų kruopščiai išplakite kiaušinius. 
  2. Į purią kiaušinių masę supilkite aliejų, suberkite kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. 
  3. Susmulkinkite moliūgą ir išspauskite sultis. Išspaudas sukrėskite į dubenį su kiaušinių mase ir dar kartą išmaišykite. 
  4. Galiausiai suberkite išsijotus miltus ir gautą pyrago masę sukrėskite į kepimo formą.
  5. Viršų apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 50 minučių. 
  6. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir papuoškite ja dar šiltą pyragą. Viršų pabarstykite cinamono milteliais.
  7. Patiekite dar šiltą, aplietą sutirštintu pienu arba karštojo šokolado padažu.
Porcijų skaičius:
  • Moliūgas
    500 g
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Miltai
    2 stiklinės
  • Aliejus
    0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai
    1.5 a. š.
  • Riebi grietinėlė
    200 ml
  • Cukraus pudra
    2 v. š.
  • Migdolų drožlės
  • Cinamonas

Paruošimas

  1. Po truputį berdami cukrų kruopščiai išplakite kiaušinius. 
  2. Į purią kiaušinių masę supilkite aliejų, suberkite kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. 
  3. Susmulkinkite moliūgą ir išspauskite sultis. Išspaudas sukrėskite į dubenį su kiaušinių mase ir dar kartą išmaišykite. 
  4. Galiausiai suberkite išsijotus miltus ir gautą pyrago masę sukrėskite į kepimo formą.
  5. Viršų apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 50 minučių. 
  6. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir papuoškite ja dar šiltą pyragą. Viršų pabarstykite cinamono milteliais.
  7. Patiekite dar šiltą, aplietą sutirštintu pienu arba karštojo šokolado padažu.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Moliūgas
    500 g
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Miltai
    2 stiklinės
  • Aliejus
    0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai
    1.5 a. š.
  • Riebi grietinėlė
    200 ml
  • Cukraus pudra
    2 v. š.
  • Migdolų drožlės
  • Cinamonas