Maisto kultūra

Receptai

Sausainių sviestas

(3)
15 min.

Ar girdėjote apie sausainių sviestą?
Tai labai kvapnus ir saldus desertas, kurį galima valgyti tiek vieną, tiek kabinti obuolio skiltele, tepti ant skrebučio ar sūrio, dėti į pyragų ar keksiukų kremus arba įmaišyti į pieniškus kokteilius.

  1. Sausainių sviestą galite paruošti iš bet kurių sausainių.
  2. Tam tiks ne tik avižiniai, šokoladiniai, bet ir sviestiniai, imbieriniai ar kiti jūsų mėgstami sausainiai.
  3. Sausainių sviesto pagrindui - trupiniams - paruošti sumalkite 300 g sausainių.
  4. Malkite, kol susidarys smulkūs sausainių trupiniai.
  5. Pasirinkto skonio sausainių sviestui paruošti į sausainių trupinius supilkite pusę pakelio lydyto sviesto bei vieną skardinę saldinto sutirštinto pieno.
  6. Viską gerai išmaišykite.
  7. Gautą masę sudėkite į stiklainiukus ir laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Porcijų skaičius:
  • Šokoladiniai sausainiai
    300 g
  • Avižiniai sausainiai
    300 g
  • Saldintas sutirštintas pienas
    2 skard.
  • Sviestas
    170 g

Paruošimas

  1. Sausainių sviestą galite paruošti iš bet kurių sausainių.
  2. Tam tiks ne tik avižiniai, šokoladiniai, bet ir sviestiniai, imbieriniai ar kiti jūsų mėgstami sausainiai.
  3. Sausainių sviesto pagrindui - trupiniams - paruošti sumalkite 300 g sausainių.
  4. Malkite, kol susidarys smulkūs sausainių trupiniai.
  5. Pasirinkto skonio sausainių sviestui paruošti į sausainių trupinius supilkite pusę pakelio lydyto sviesto bei vieną skardinę saldinto sutirštinto pieno.
  6. Viską gerai išmaišykite.
  7. Gautą masę sudėkite į stiklainiukus ir laikykite šaldytuve.

Skanaus!

Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Šokoladiniai sausainiai
    300 g
  • Avižiniai sausainiai
    300 g
  • Saldintas sutirštintas pienas
    2 skard.
  • Sviestas
    170 g