Maisto kultūra

Receptai

Sluoksniuotos tešlos pyragas su žuvimi

(3)
1 val.

Greitai paruošiamas pyragas maloniai nustebins net tuos, kurie kartoja, kad nemėgsta žuvies. O jei norite įvairesnio skonio, žuvies įdarą galite papildyti šaldytomis daržovėmis, virtų kiaušinių riekelėmis ar kietuoju sūriu.

  1. Atšildykite sluoksniuotos tešlos lapelius ir žuvies filė.
  2. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apibarstę prieskoniais palikite pastovėti.
  3. Kepimo indą išklokite puse turimos tešlos, ant jos išdėliokite žuvies gabalėlius.
  4. Viską apliekite grietinėle, sumaišyta su krapais ir išplaktu kiaušiniu.
  5. Ant viršaus užklokite likusią tešlą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir subadykite šakute.
  6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 195 laipsnių, ir kepkite apie 40 minučių, kol tešla gražiai parus.
Porcijų skaičius:
  • Sluoksniuota bemielė tešla
    400 g
  • Žuvies filė
    600 g
  • 1 mažas indelis riebios grietinėlės
    200 g
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Žuvies prieskoniai
  • Malti baltieji pipirai
  • Krapai
  • Druska

Paruošimas

  1. Atšildykite sluoksniuotos tešlos lapelius ir žuvies filė.
  2. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apibarstę prieskoniais palikite pastovėti.
  3. Kepimo indą išklokite puse turimos tešlos, ant jos išdėliokite žuvies gabalėlius.
  4. Viską apliekite grietinėle, sumaišyta su krapais ir išplaktu kiaušiniu.
  5. Ant viršaus užklokite likusią tešlą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir subadykite šakute.
  6. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 195 laipsnių, ir kepkite apie 40 minučių, kol tešla gražiai parus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Sluoksniuota bemielė tešla
    400 g
  • Žuvies filė
    600 g
  • 1 mažas indelis riebios grietinėlės
    200 g
  • Kiaušiniai
    2 vnt.
  • Žuvies prieskoniai
  • Malti baltieji pipirai
  • Krapai
  • Druska