Maisto kultūra

Receptai

Šokoladiniai triufeliai

(3)
20 min.

Sodraus skonio šokoladiniai triufeliai su kokosų drožlėmis ar riešutais – skamba prabangiai, o pasigaminti patiems net labai paprasta. Tikras skanumėlis su juoda kava.

  1. Grietinėlę kaitinkite nedideliame puode iki užvirimo.
  2. Į karštą grietinėlę suberkite sulaušytas šokolado plyteles. Kai šokoladas ištirps, leiskite puodo turiniui atvėsti.
  3. Pilkite į šaldymui skirtą indą ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val.
  4. Arbatiniu šaukšteliu iš atvėsusios šokoladinės masės formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse.
  5. Vietoje kokosų drožlių galite naudoti ir savo mėgstamus susmulkintus riešutus.
Porcijų skaičius:
  • IKI grietinėlė (35 % rieb.)
    400 ml
  • Juodasis šokoladas
    400 g
  • Kokosų drožlės
    5 v. š.

Paruošimas

  1. Grietinėlę kaitinkite nedideliame puode iki užvirimo.
  2. Į karštą grietinėlę suberkite sulaušytas šokolado plyteles. Kai šokoladas ištirps, leiskite puodo turiniui atvėsti.
  3. Pilkite į šaldymui skirtą indą ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val.
  4. Arbatiniu šaukšteliu iš atvėsusios šokoladinės masės formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse.
  5. Vietoje kokosų drožlių galite naudoti ir savo mėgstamus susmulkintus riešutus.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • IKI grietinėlė (35 % rieb.)
    400 ml
  • Juodasis šokoladas
    400 g
  • Kokosų drožlės
    5 v. š.