Maisto kultūra

Receptai

Špinatų salotos su džiovintomis spanguolėmis

(3)
15 min.

Gaivios ir maistingos salotos – puiki idėja priešpiečiams. Špinatų rūgštelė jose gardžiai dera su obuolių sultimis ir skrudintais migdolais. O jei norisi dar sočiau, pagardinkite salotas ožkos sūrio kubeliais ar plonai pjaustytu vytintu kumpiu.

  1. Keptuvėje apskrudinkite susmulkintus migdolus.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite špinatų bei gražgarsčių lapelius.
  3. Nulupkite avokado žievelę, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  4. Visas sudėtines dalis sumaišykite gilioje lėkštėje, pagardinkite prieskoniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejaus bei obuolių sulčių užpilu.
  5. Papuoškite džiovintomis spanguolėmis.
Porcijų skaičius:
  • Špinatai
    50 g
  • Gražgarstės
    50 g
  • Avokadas
    1 vnt.
  • Obuolių sultys
    2 v. š.
  • Vynuogių sėklų aliejus
    2 v. š.
  • Migdolai
    1 sauja
  • Džiovintos spanguolės
    1 sauja
  • Druska
  • Pipirai

Paruošimas

  1. Keptuvėje apskrudinkite susmulkintus migdolus.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite špinatų bei gražgarsčių lapelius.
  3. Nulupkite avokado žievelę, išimkite kauliuką, o minkštimą supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  4. Visas sudėtines dalis sumaišykite gilioje lėkštėje, pagardinkite prieskoniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejaus bei obuolių sulčių užpilu.
  5. Papuoškite džiovintomis spanguolėmis.
Porcijų skaičius:

Ingredientai

  • Špinatai
    50 g
  • Gražgarstės
    50 g
  • Avokadas
    1 vnt.
  • Obuolių sultys
    2 v. š.
  • Vynuogių sėklų aliejus
    2 v. š.
  • Migdolai
    1 sauja
  • Džiovintos spanguolės
    1 sauja
  • Druska
  • Pipirai